ZAPLJENA KOD DUBROVNIKA

U luksuznom Audiju pao na granici s 20 kg kokaina: Drogu visoke čistoće otkrio policijski pas

Ono što jezanimljivo kod ovog slučaja i po čemu se razlikuje od ostalih zapljena jest to što je droga zaplijenjena na izlazu iz RH
 Tonci Plazibat/Cropix

Službenici PU dubrovačko-neretvanske jutros su pred suca istrage priveli državljanina Bosne i Hercegovine zbog sumnje u krijumčarenje droga, piše Dubrovački vjesnik.

image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix

Krijumčar je uhićen na izlazu iz RH na graničnom prijelazu Gornji Brgat, na granici prema Bosni i Hercegovini, s gotovo 20 kilograma kokaina.

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako se radi o kokainu visoke čistoće.

Kako javlja taj lokalni portal, muškarac koji je jutros priveden pred suca istrage zbog slučaja krijumčarenja gotovo 20 kilograma kokaina je Z.D. (35) s prebivalištem u Trebinju, koji radi u Dubrovniku.

Kako im je potvrdio sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav, određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, s obzirom na okolnosti počinjenja, kao i opasnosti od bijega, s obzirom na to kako se radi o državljaninu BiH.

"Droga kokain, 19,3 kilograma, je prevožena u luksuznom osobnom vozilu marke Audi Q5, u preinačenom dijelu vozila. Sumnja je pala nakon što je službeni policijski pas reagirao te je izdan nalog za pretragu temeljem kojeg je pronađena droga. Za ovo kazneno djelo, predviđena kazna zatvora je ona u trajanju od jedne do 12 godina", izjavio je Miloglav.

image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix

Ono što je izuzetno zanimljivo kod ovog slučaja i po čemu se razlikuje od ostalih zapljena jest to što je ovo prvi slučaj kako je droga zaplijenjena na izlazu iz RH. Dosad je to uvijek bilo na ulazu u državu, primjerice na granici Crne Gore. Ovo bi značilo kako se najvjerojatnije radi o drogi koja je putovala iz Europe.

image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
image
Tonci Plazibat/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:44