BROJNI UPITNICI

U Kupi pronađeno tijelo muškarca, detalji slučaja su čudni: Spominju se Kinez, Nizozemka...

Prošle subote policiji se javila državljanka Nizozemske i prijavila da je 20-godišnji Kinez pao u rijeku Kupu - pet dana prije

Rijeka Kupa; ilustracija

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Tragičan, ali i dosta čudan slučaj smrti mlađeg muškarca zbio se u Kamanju, pograničnoj općini sa Slovenijom. Karlovačka policija je izvjestila o pronalasku njegova tijela tijekom jučerašnjeg dana. Iako je njihovo priopćenje šturo, iz njega se može zaključiti da su okolnosti ove tragedije nesvakidašnje.

Navode da im se još prošle subote, 29. listopada u večernjim satima javila državljanka Nizozemske i prijavila da je njoj poznata muška osoba, 20-godišnji državljanin Kine, pao u rijeku Kupu na području Kamanja. Zbilo se to, međutim, pet dana ranije, u ponedjeljak 24. listopada. Pod kojim okolnostima se dogodio pad i zašto je Nizozemka čekala danima da nestanak prijavi policiji nejasno je.

No, slijedom te dojave "od nedjelje, 30. listopada, do jučer, 4. studenog, policijski službenici Policijske uprave karlovačke i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja poduzeli su mjere i radnje traganja za osobom".

- Tijekom jučerašnjeg dana pronašli su tijelo mlađe muške osobe koje su izvukli iz rijeke Kupe - kažu u policiji. Radi li se o nestalom Kinezu, je li uzrok smrti doista utapljanje ili neki drugi, te ostale okolnosti ovog čudnog slučaja utvrdit će se istragom koja slijedi.

- Policijski službenici na mjestu događaja proveli su očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja i identiteta osobe provodi se daljnje kriminalističko istraživanje, kažu u PU karlovačkoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:02