VATRENE STIHIJE

U Istri buknulo više požara: Najteže je bilo kod aerodroma u Puli, poslijepodne svi ugašeni ili lokalizirani

Dva su požara pod kontrolom, onaj u Peroju i kod Muntića prema Valturi. Treći požar bit će brzo pod kontrolom, poručio je županijski vatrogasni zapovjednik
 CROPIX, Vatrogasci 193/Facebook

>>> NOVO 18:35 Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je kako je ugašen požar kod Peroja, a kod Muntića i sela Štokovci požari su lokalizirani.

- Požar kod sela Muntić lokaliziran je u 16:00 sati. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta. Opožarena površina je 27 hektara.

Požar kod sela Štokovci lokaliziran je u 17:30 sati. Prema prvoj procjeni opožarena površina iznosi oko 50 hektara. Na terenu su ostale vatrogasne snage koje vrše sanaciju požarišta.

Požar na području Peroja ugašen je u 16:30 sati, a na terenu je ostala jedna ekipa vatrogasaca koja čuva požarište - priopćili su oko 18.30 sati.


16:00 Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac za Media Servis je izjavio da su dva požara pod kontrolom, a da će treći biti pod kontrolom vrlo brzo.

- Dva su požara pod kontrolom, onaj u Peroju i kod Muntića prema Valturi. Treći požar na području općine Svetvinčenat kod mjesta Štokovci, Bijažići, Bibići bit će vrlo brzo pod kontrolom, izjavio je.


Na prostoru između Zračne luke Pula i Muntića u nedjelju je izbio veliki požar, a kako Glas Istre doznaje iz Operativno komunikacijskog centra Policijske uprave istarske, koji su dojavu o požaru zaprimili u 11.59 sati, zbog vatrene stihije od 12.35 sati zatvorena je za promet cesta od Zračne luke prema Valturi.

- Požar je dosta velik i jako blizu kuća, kako sam vidio, između ostalog gore i masline. Na terenu je velik broj vatrogasaca koji gase vatru, no teško mi je procijeniti točan broj, javio je redakciji Glasa Istre njihov čitatelj.

- Gašenje požara otežava jaka bura. Na intervenciji gašenja sudjeluje oko 80 vatrogasaca s 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira. Ipak, stanje je sada povoljnij, a uz pomoć kanadera će požar biti svladan - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

iz MORH-a su u međuvremenu potvrdili da su na požarište poslali dva protupožarna zrakoplova, a naknadno su izvijestili da su angažirali i treći kanader te još dva air traktora, što dodatno svjedoči o razmjerima stihije.

- Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Iz OKC-a Glas Istre saznaje i da je upravo u tijeku gašenje još tri požara - jednog na lokaciji od Juršića prema Bibićima, drugi u Uvali Kuje kod Ližnjana te treći kod Peroja.

- Požar u Peroju je pod kontrolom, bit će u redu. Još je jedan požar u Bijažićima i Bibićima. Na terenu su skoro sve snage vatrogasnog područja Pula, rekao je o drugim požarima Kozlevac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:05