DOLIJAO RAZBOJNIK

U dva i pol sata orobio četiri zagrebačke apoteke i suvenirnicu: Uhitili su ga na raskrižju

Muškarac je, navodi policija, uz uporabu sredstava prisile (spominju se sredstva za vezivanje) priveden u službene prostorije

Policija /Ilustracija

 Ranko Šuvar/cropix

Čak pet razbojništava diljem Zagreba odradio je danas u popodnevnim satima jedan lopov koji, na njegovu žalost, nije daleko stigao.

Naime, zagrebački policajci udružili su snage te nedugo nakon posljednjeg u nizu razbojništva sustigli kradljivca na raskrižju Maksimirske ulice s Ulicom Jordanovac.

Prema prvim informacijama, posrnuli muškarac je od 15.30 do 17.55 sati utjerao strah u kosti zaposlenicima jedne suvenirnice te čak četiri ljekarne na području Maksimira, Medveščaka i centra.

Uglavnom prema istom modus operandiju je, nakon izrečenih verbalnih prijetnji te uz uporabu tjelesne snage, odrađivao razbojništva. Želio je samo, kažu iz PU zagrebačke, domoći se novca.

- Policijski službenici koji su ciljano tražili mogućeg počinitelja uočili su muškarca kojeg su i uhitili, a za kojeg su posumnjali da bi upravo on mogao biti traženi počinitelj. Uz uporabu sredstava prisile odnosno sredstava za vezivanje, osumnjičeni je priveden u službene prostorije na daljnje kriminalističko istraživanje - kažu iz zagrebačke policije.

Istraživanje će nad njim potrajati do kasno u noć, a uslijedit će i pretres njegova doma kako bi se uvidjelo može li ga se povezati s još ikojim kaznenim djelom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:56