pretresli mu kuću

U BiH uhićen 21-godišnji pedofil koji je od 40 djevojčica tražio nage fotografije i videa

Mlađeg muškarca se tereti da je putem Instagrama uspostavljao on-line komunikaciju s djecom od 9 do 13 godina godina
Policija u BiH, ilustracija
 Elvis Barukcic/AFP

Pripadnici policije u BiH uhitili su nedaleko Konjica na sjeveru Hercegovine 21-godišnjeg pedofila koji je naveo oko 40 djevojčica uzrasta od 9 do 13 godina da mu online dostavljaju seksualno eksplicitne fotografije i video snimke.

Kako su u srijedu priopćili iz Federalne uprave policije (FUP), njihovi pripadnici su uhitili D.K. (2000.) po nalogu županijskoga tužiteljstva u Tuzli, gdje su zabilježeni slučajevi povezani s iskorištavanjem djece ili maloljetnika radi pornografije.

Mlađeg muškarca se tereti da je u proteklom razdoblju putem društvene mreže “Instagram” uspostavljao on-line komunikaciju s djecom od 9 do 13 godina godina, pri čemu se predstavljajući kao njihov vršnjak, te je zahtijevao dostavljanje seksualno eksplicitnih fotografija i video snimki.

Policiji vjeruje da je na taj način uspostavio neprimjerenu komunikaciju s oko 40 djevojčica. IZ FUP-a su potvrdili da se po dosadašnjoj istrazi radi o djevojčicama iz BiH.

Po nalogu suda i tužiteljstva obavljen je pretres u njegovoj obiteljskoj kući, te je izuzeta računalna oprema i mobilni telefoni koji su korišteni, a koji će biti uporabljeni kao dokaz u kaznenom postupku.

Pripadnici FUP-a su ga ispitali, nakon čega će biti predan Županijskom tužiteljstvu Tuzlanske županije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:56