VELIKA OPERACIJA

U akciji čak 150 policajaca: U Slavoniji privode desetke članova zločinačke organizacije!

Pretresi i prikupljanje dokaza, provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba

Policija, Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/Cropix

Akcija osječko-baranjske policije i Uskoka u kojoj je u srijedu uhićeno najmanje tridesetak osumnjičenih, obuhvatila je tri organizirane skupine koje su se bavile preprodajom droga i duhana, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih istrazi.

Riječ je, kako se neslužbeno doznaje, o skupinama čiji su organizatori bili povezani, a djelovali su na području Hrvatske, ali i inozemstva.

Akcija je provedena i u suradnji s osječkim Županijskim sudom koji je izdao brojne naloge za pretragu domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba, koje su u tijeku na više lokacija u Hrvatskoj, izvijestili su na osječkom sudu.

Navode kako još nije poznato za koliko će osumnjičenika Uskok predložiti određivanje istražnog zatvora, što će biti poznato nakon što svi budu ispitani u tužiteljstvu.

Uskok i osječko-baranjska ranije su potvrdili da su u tijeku uhićenja i pretresi domova i poslovnih prostora osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zlouporabu droga.

Tzv. hitne dokazne radnje, odnosno pretresi i prikupljanje dokaza, provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

Odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestio je Uskok.

Policija dodaje da u realizaciji akcije, koja je rezultat višemjesečnog policijskog rada, sudjeluje oko 150 službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije.

Uskok je priopćio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:22