NESTALA NA BADNJAK

Tužan kraj potrage: Ekipa HGSS-a noćas pronašla beživotno tijelo nestale Hvaranke

Hvaranima je poznato i to da je pod sličnim okolnostima iz iste kuće 2016. nestao njezin pokojni suprug Josip-Jerolim Boljat
Ekipa HGSS-a
 Hgss Split

Splitski HGSS objavio je na svojem profilu na društvenoj mreži da je nestalu Javorku Boljat, rođenu 1942. godine, nažalost našao mrtvu. Stipe Božić objavio je da su odmah nakon dolaska večernjim trajektom u Starigrad na Hvaru, 32 pripadnika HGSS-a Stanice Split krenula prema Vrboskoj, gdje je nestala osoba viđena zadnji put. Grupirani u šest ekipa i jedan potražni tim sa psom, počeli su pretraživati teren.

Nažalost, u subotu u 23.50 jedna od ekipa u zoni potrage pronašla je beživotno tijelo nestale osobe te ga predala hvarskoj policijskoj postaji. (Ovim putem izražavamo iskrenu sućut obitelji.) Splitski HGSS zahvaljuje i DVD-u Jelsa na potpori za vrijeme odrađene potražne akcije i nakon nje.

Javorka Boljat, koja je otišla s adrese stanovanja, posljednji je put viđena na Badnjak, a nakon toga je policiji njezin nestanak prijavila obitelj.

image
Ekipa HGSS-a
Hgss
image
Ekipa HGSS-a
Hgss

- Tada je bila s članovima obitelji, međutim, nisu uspjeli stupiti u kontakt s njom tako da smo odmah nakon dojave pokrenuli potragu. Sve su službe na terenu bile angažirane na pronalasku nestale osobe, a pretražuje se područje Vrboske.
Osoba je visoka 160 cm, izrazito slabe tjelesne građe, sijede kose te je najvjerojatnije u crnim hlačama, crnoj jakni, crnim cipelama, a na glavi ima maramu - izjavila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

Hvaranima je, kako doznajemo, poznato i to da je pod sličnim okolnostima iz iste kuće 2016. godine nestao njezin pokojni suprug Josip-Jerolim Boljat, koji je imao 81 godinu.

Unatoč višednevnoj opsežnoj potrazi, tada nije bio pronađen, a ostatke njegova tijela i odjeće ljetos je pronašao jedan turist u šikari na predjelu Ploni rat. Naknadnim biološkim vještačenjem u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu utvrđena je velika vjerojatnost da ti posmrtni ostatci pripadaju upravo njemu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:33