SLIJEDI OBDUKCIJA

Tužan epilog potrage za ribarom: Kod Lastova pronađeno beživotno tijelo nestalog Damira Ilića

Ilićeva oprema za ribolov, osim ribolovnog štapa, pronađena je ranije na stijenama

Damir Ilić

 Nestali/

Nakon deset dana potrage, u srijedu je u moru kod Lastova pronađeno tijelo 47-godišnjeg ribolovca Damira Ilića, koji se od 11, prosinca vodio kao nestali nakon što se nije vratio sa ribarenja na konavoskom području.

Dubrovačko-neretvanska policija u četvrtak je izvijestila kako je, nakon zaprimljene dojave građanina, jučer tijekom jutarnjih sati tijelo mrtve muške osobe pronađeno u moru na predjelu Donji škoji na otoku Lastovu.

Na mjesto pronalaska izašli su policajci iz Postaje pomorske policije Dubrovnik te iz mora izvukli tijelo stradalog.

Obavljenim očevidom utvrđeno je kako se radi o nestalom 47-godišnjem Damiru Iliću, čiji je nestanak njegova obitelj prijavila 11. prosinca.

Po nalogu Županijskog suda u Dubrovniku, mrtvo tijelo prevezeno je na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se provesti obdukcija kojom će se utvrditi točan uzrok smrti, kažu u policiji.

Inače, odmah nakon što je proglašen nestalim tijekom ribarenja na području Komaja u Konavlima, u potragu za Ilićem uz policiju su krenuli vatrogasci sa svojim plovilima te pripadnici HGSS-a, pretražujući kopneni dio obale od Konavala do Župe dubrovačke te područje konavoskog i dubrovačkog akvatorija.

U potragu, posebno u uvalama okolnih otoka, bili su uključeni i policijski dronovi.

Kako su javljali njegovi prijatelji na Facebooku, Ilićeva oprema za ribolov, osim ribolovnog štapa, pronađena je na stijenama, što upućuje na to da je pao u more i od tog trenutka mu se gubi svaki trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:38