OTOK U BLOKADI

Turisti u čudu gledaju što se događa: Vlada opsadno stanje, specijalci s dugim cijevima provjeravaju vozila

Interventna i specijalna policija kontrolirala je vozila i pretraživala brojne lokacije, ali još nije ušla u trag bjeguncu Branku Mamiću
 Tom Dubravec/Cropix

Za Brankom Mamićem, 55-godišnjim umirovljenim trogirskim policajcem koji je u bijegu od četvrtka nakon što je oko 12.15 sati s dva metka u glavu i jednim u prsi u centru Trogira upucao 32-godišnjaka za kojeg je bio uvjeren da je ljubavnik njegove supruge, a kojem je još prije pola godine prijetio da će ga ubiti, i danas se intenzivno tragalo.

Interventna i specijalna policija kontrolirala je vozila i pretraživala brojne lokacije, ali još nije ušla u trag bjeguncu. A za prijetnju 32-godišnjaku, kojega je u četvrtak upucao iz pištolja, nije bio ni kazneno prijavljen niti je 32-godišnjak bio naveden kao žrtva. Naime, 32-godišnjak nije bio prisutan kad je prijetnja izrečena, a navodno je poslije, kad je saznao što se dogodilo, odbio policiji i Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti prijedlog za kazneni progon rekavši da s tim nema nikakve veze niti se želi upletati u obiteljske stvari svojih susjeda.

Hitac u zid

Kako stoji u nepravomoćnoj presudi splitskog Općinskog suda, koji je, kao i Općinsko državno odvjetništvo, početkom svibnja ove godine ekspresno proveo postupak, bivši je policajac i odlikovani sudionik Domovinskog rata nepravomoćno osuđen na ukupno dvije i pol godine zatvora, od čega je 10 mjeseci bezuvjetnog, a ostatak od godinu i osam mjeseci nije trebao odslužiti ako u roku od pet godina ne počini neko novo kazneno djelo.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Njegovu ljubomoru izazvale su poruke koje je supruga izmjenjivala s mlađim muškarcem, a najviše ga je uznemirila poruka s emotikonima srca. No, te su se poruke, kao i međusobna komunikacija starije žene i dvadesetak godina mlađeg muškarca, odnosile na njihovu sklonost kuhanju. Sve je kulminiralo 9. siječnja kada je uzeo pištolj CZ kalibra 7,62 mm...

Zabrana približavanja

Nakon što je nepravomoćno osuđen, ukinut mu je istražni zatvor i određena mjera opreza zabrane približavanja oštećenima, a određena mu je i mjera obveznog psihosocijalnog tretmana. U tom je postupku vještak utvrdio da je u trentuku kad je prijetio i pucao bio smanjeno ubrojiv, a kao olakotna okolnost uzeto je i to što je ranije neosuđivan, što oštećeni članovi obitelji nisu bili zainteresirani za njegov kazneni progon te to što se iskreno pokajao i priznao što je učinio. Jake policijske snage i dalje tragaju za svojim bivšim kolegom.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 07:26