PREMLAĆIVANJA

TUKLI REVOLVEROM, DRŠKOM NOŽA, ŠAKAMA I NOGAMA 'Vrijeđao je pa sam mu rekao da je druker i ulovio ga za cicu. Htio me zaklati čašom'

 Duje Klarić/CROPIX

Dvije tučnjave u Splitu u travnju ove godine dobile su epilog: podignuta je optužnica kojom je splitsko tužiteljstvo obuhvatilo Tonćija Burića (35), Tomislava Ivkovića (20) i Nandija Teklića (37), sina pokojnog Kerumova savjetnika Bare Teklića.

Izmaknuo se u zadnji čas

Za razliku od Burića koji je u bijegu i koji je sudjelovao u oba mlaćenja, druga dvojica bili su akteri samo jednog sukoba i brane se sa slobode.

Prema optužnici, 6. travnja oko 11.40 sati kod Doma zdravlja u Kavanjinovoj trojica su optuženih Marka P. tukla šakama i sklopljenim nožem, a Teklić i revolverom Smith&Wesson. Sva trojica su ga i cipelarila. U obračunu četiri dana prije toga, u tri sata ujutro u Bestu u ulici Kroz Smrdečac, Burić je brutalno pretukao Mladena V. Slomio mu je nos, čeljust, jagodice, sinuse i očnu šupljinu s posljedicom ugruška pod moždanom ovojnicom.

- Marka P. nisam ni taknuo već sam sprečavao sukob. A što se tiče sukoba u klubu Best, javio sam se pristojno kriminalcu Mladenu V. kojeg sam upoznao u zatvoru, a on me počeo vrijeđati pa sam mu rekao da je stari druker te ga uhvatio za cicu. Nismo na tome stali jer me tijekom večeri pokušao zaklati staklenom čašom. Izmaknuo sam mu se u zadnji čas. Ispred Besta sam, pak, Mladena samo ošamario - pokušao se obraniti od optužbi Tonći Burić.

Tomislav Ivković je vezano uz prvu tučnjavu naglasio kako ne poznaje ni Marka P. ni Burića, već da je kod kafića Zele prišao skupini mladića koji su udarali nekog momka koji je bio sav krvav.

Krvav ležao na tlu

- Nakon 30 sekundi stigla je policija. I moja majica je bila krvava, bio sam i pijan te sam se otrijeznio tek u postaji. Živim s roditeljima i bratom blizancem. Srednju školu nisam uspio završiti, a vrijeme provodim u teretani - objasnio je tužiteljima Ivković okolnosti koje su dovele do uhićenja. Teklić je, za razliku od njih, negirao sve. U prilog optuženima ne idu snimke videonadzora Doma zdravlja i kluba Best.

- S Burićem i Teklićem susreo sam se tog 6. travnja rano ujutro u kafiću Zele kod Doma zdravlja. A kad sam pokušavao pobjeći od njih, sustigli su me i udarali po glavi. Lice sam štitio rukama, netko me tvrdim predmetom lupio u čelo. Krv je curila preko očiju pa sam jedva gledao. Htjeli su mi izbiti zube. Uspio sam vidjeti da me jedan od njih udarao revolverom - prisjetio se napada Marko P., a prema snimci nadzorne kamere, vidljivo je kako ga je pištoljem udarao Nandi Teklić.

U jednom trenu pištolj mu je ispao pa mu ga je dodao Ivković pa njegova tvrdnja da je pritekao u pomoć nije uvjerljiva. Osim oružja, dečki su u okršaju koristili i nož. Iako motiv obračuna nije utvrđen, spekulira se da je riječ o osveti zbog tučnjave od prije nekoliko mjeseci, a u kojoj je Teklić dobio batina

O okršaju u klubu Best četiri dana prije, većina svjedoka rekla je da je Mladena V. vidjela krvavog kako leži na tlu, no sam sukob nisu vidjeli. Tek jedan svjedok odlučio je podijeliti s istražiteljima ono što je vidio.

Kokain iz Južne Amerike

- Mladen V. je Burića nazvao pi*kom te ga udario - rekao je svjedok i dodao da to nije bio žestok sukob. Međutim, prema medicinskoj dokumentaciji Mladena V., koji se borio za život u bolnici, vještak je utvrdio da su ozljede mogle nastati već od samo dva udarca - ili stisnutom šakom ili cipelom. Upravo to prvo šamaranje, a onda i cipelarenje vide se i na nadzornoj snimci kluba. Mladen V. prije više od šest godina osuđen je na četiri godine zbog poticanja na šverc 40 kg kokaina iz Južne Amerike. Lani je osumnjičen za pokušaj ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:37