UPALI NA ZABAVU

Trojac osumnjičen za pucnjavu i pomaganje u zločinu u Dugom Selu pušten na slobodu, četvrti u bijegu

Dva hrvatska državljana te jedan iz Srbije i jedan iz Italije upali su 28. siječnja u ugostiteljski objekt s namjerom da ubiju dva gosta

Ilustracija

 Tomislav Krišto/Cropix

Trojicu osumnjičenih za pokušaj ubojstva 28.siječnja u Dugom Selu zagrebački Županijski sud je pustio da se brane sa slobode, dok je četvrti u bijegu te mu je određen istražni zatvor koji će stupiti na snagu kada i ako ga policija uhiti, budući da je riječ o državljaninu Italije.

Izvijestilo je to Županijsko državno odvjetništvo koje je još u ponedjeljak ispitalo dvojicu hrvatskih državljana starih 19 i 22 godine, te 56-godišnjeg muškarca iz Srbije dok je treći, 33-godišnji Talijan, još uvijek u bijegu.

Tužiteljstvo upravo njega tereti za pokušaj ubojstva, dok ostalu trojicu sumnjiče za pomaganje u tom kaznenom djelu.

Kako smo izvještavali, četiri muškarca upala su na privatnu zabavu u jednom dugoselskom ugostiteljskom objektu oko 18 sati, a namjera im je bila ubiti dvojicu prisutnih uzvanika koji su bili u tom objektu s više članova svoje obitelji. Pritom je 33-godišnjak izvadio pištolj, a drugi okrivljenik predmet s više oštrica te su se počeli svađati, a uskoro i tući s uzvanicima. Sreća u cijelom slučaju je što Talijan očito nije vičan pucanju, jer je u nekom trenutku ispalio metak koji je prošao između gostiju i zabio se u zid. Kad su vidjeli da od njihova plana neće biti ništa, pobjegli su automobilom s mjesta događaja, a napadnuti su pozvali policiju koja je brzo reagirala i locirala trojicu od četiri napadača.

- Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv četvorice okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva u odnosu na četvrtookrivljenika (1990.) i odredio mu istražni zatvor budući da se nalazi u bijegu, dok je u odnosu na ostale okrivljenike odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Ovo državno odvjetništvo će podnijeti žalbu na rješenje suca istrage, kojim se istražni zatvor u odnosu na okrivljenike odbija, po zaprimljenom pisanom otpravku tog rješenja - izvijestio je ŽDO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:35