KVAR BOJLERA

Tročlana obitelj iz Koprivnice otrovala se ugljičnim monoksidom, u bolnici završilo i dijete (5)

Zbog rada protočnog plinskog bojlera i kuhinjske nape došlo je do smanjenja kisika i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida

Ilustracija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Tročlanoj obitelji u Koprivnici pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Koprivnica nakon što je zbog rada protočnog plinskog bojlera i kuhinjske nape došlo do smanjenja kisika i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida te trovanja. Otrovani su dvoje 33-godišnjaka i 5-godišnje dijete, izvijestila je PU Koprivničko-križevačka.

Policija je također izdala upozorenje građanima, koje prenosimo u nastavku:

"Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Potrebno je da ovlašteni dimnjačar pregleda i očisti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja pitajte svog dimnjačara. Izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva.

Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 12:31