POLICIJA IH PRONAŠLA

Tri osobe uhićene zbog potpaljivanja auta u Rijeci: Pronašli im oružje, eksplozivne naprave, drogu...

Oni su i prije ove kriminalističke obrade bili poznati policiji i to zbog zlouporabe droga ili imovinskog kriminaliteta
 Franco Colori/Cropix

Kriminalističkim istraživanjem požara više vozila u utorak u Rijeci tri osobe su osumnjičene za 18 kažnjivih djela i zadržane u istražnom zatvoru, izvijestila je u srijedu Policijska uprava primorsko-goranska.

Na izvanrednoj konferenciji za novinstvo načelnik Sektora kriminalističke policije ove PU Robert Tomac rekao je da je policija vrlo brzo, nakon četiri sata od dojave o požaru utvrdila tko su mogući počinitelji te privela pet osoba, hrvatskih državljana s prebivalištem na području Primorsko-goranske županije.

image
Damir Skomrlj/Cropix

U pretrazi njihovih domova i vozila pronađeni su predmeti koji se povezuju s paleži, vatreno oružje, eksplozivne naprave, droga, novac i više mobitela. Među njima su izdvojena trojica koji su osumnjičeni za podmetanje požara na osobnim vozilima u Rastočinama, ali i za bacanje eksplozivne naprave na vozilo u ožujku u istoj ulici, te za dva bacanja eksplozivnih naprava u dva navrata u veljači u dvorište kuće na Kantridi.

U svim tim slučajevima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Njih trojica se tako terete za četiri kažnjiva djela opće opasne radnje, sedam djela trgovanja drogom, šest nedozvoljenog držanja oružja i eksploziva te jedno oštećenja tuđe stvari naveo je Tomac.

image

Načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske Robert Tomac

Franco Colori/Cropix

Oni su i prije ove kriminalističke obrade bili poznati policiji i to zbog zloporabe droga ili imovinskog kriminaliteta. Procijenjena materijalna šteta nastala jučerašnjim požarom na šest automobila je oko pola milijuna kuna, naveo je.

Ovom prigodom je Robert Tomac naglasio da građani ne trebaju biti zabrinuti za sigurnost u gradu, jer je riječ o izdvojenim slučajevima, a policija je pokazala učinkovitost brzim privođenjem osumnjičenih.

Nastavlja se s utvrđivanjem motiva počinitelja.

U ulici Rastočine u Rijeci je nešto prije 2 sata u utorak buknuo požar na nekoliko parkiranih vozila i spremnika za otpad. Utvrđeno je da uzrok požara nije eksplozija, nego su zbog požara eksplodirali spremnici goriva.

image
Franco Colori/Cropix
image
Franco Colori/Cropix
image
Franco Colori/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:49