STRAŠNA NESREĆA

Tragedija na otoku Krku: 11-godišnji dječak poginuo nakon pada s gradskih zidina

Dječak je nakon nesreće prebačen u riječku bolnicu. Nažalost, ondje je podlegao ozljedama
Grad Krk (ilustracija)
 Srećko Niketić/Cropix

Sad već podulji ovoljetni niz nesreća s najtežim, fatalnim posljedicama kojemu svjedoče žitelji otoka Krka nastavljen je, nažalost, i proteklog vikenda, javlja Novi list.

U večernjim satima ove nedjelje, na lokalitetu parka na Kamplinu, u padu s gradskih bedema na stijenje nepristupačnog djela obale tog djela grada život je izgubilo 11-godišnje dijete. Novi list neslužbeno doznaje da je riječ o češkom državljaninu.

Prema saznanjima koja su iznijeli neki od očevidaca nesreće proizlazi da se mališan, navodno turist koji je spomenutim parkom šetao u društvu svojih roditelja, u jednom trenutku popeo na zid koji spomenuti park ograđuje od desetakmetarske provalije pod krčkim srednjevjekovnim bedemima te pao na stijene.

Po padu mališana na stijenje nastala je strka, rekli su očevici, tim više što se do dječaka nije moglo prići kopnenim putem.

U pomoć unesrećenom djetetu brzo je sa svojom barkom priskočio jedan Krčan koji se ondje slučajno zatekao a koji je, i prije no što su se do nesretnog djeteta uspjeli probiti krčki vatrogasci, unesrećeno dijete prebacio na svoje plovilo, a potom i do tek nekoliko desetaka metara od mjesta nesreće udaljenog lokaliteta Šotobaterije gdje su teško ozlijeđenog mališana preuzeli ondje brzo pristigli medicinari, djalatnici krčke ispostave Službe hitne medicinske pomoći PGŽ.

Pokušaji reanimacije mališana, doznaje se neslužbeno, trajali su sve do njegova prihvata u riječkoj bolnici međutim dijete je naposljetku u riječkoj kliničkoj bolnici ipak podleglo ozlijedama koje su, zbog pada na oštro stijenje s visine od oko oko deset metara, očito bile preteške, navodi Novi list.

Lokacija na kojoj se dogodila nesreća jedan je od najposjećenijih i nafotografiranijih vidikovaca kojima se kroz cijelu godinu kreću uvijek brojni i za razgled povijesne baštine zainteresirani posjetitelji grada Krka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:02