OTAC DVOJE DJECE

TRAGEDIJA KOD ZADRA Mladi policajac poginuo nekoliko sati nakon što je nagrađen

Šime Buzov (28) izgubio je život vozeći službeni policijski motocikl
 Vladimir Ivanov / CROPIX

U proteklih 20-tak i više godina od osamostaljena Hrvatske podosta je policijskih službenika izgubilo živote prilikom obavljanja svojih zadataka, piše Slobodna Dalmacija.

No, današnja smrt Šime Buzova (28) iz Splita, djelatnika Prometne policije, Policijske uprave Splitsko-dalmatinske, koji je vozeći službeni policijski motocikl, poginuo u poslijepodnevnim satima u Starigradu nedaleko Zadra, svakako spada u skupinu onih pogibija za koje se može reći kako je u pravom smislu tragedija.

Naime, mladi motociklist Prometne policije, otac dvoje djece, u petak je na Svečanoj sjednici povodom "Sv. Mihovila", zaštitnika policajaca, koja je održana u Vili Dalmacija u Splitu, primio iz ruku Marka Srdarevića, v.d. načelnika PU SD zahvalu za predan i kvalitetan rad u policijskoj odori.

Nakon tog svečanog i za mladog policajca, zasigurno posebnog trenutka Buzov je otišao kući kako bi se pripremio za putovanje u Pulu, na trening-natjecanje u spretnoj vožnji policijskih motociklista iz cijele Hrvatske, odnosno iz svih Policijskih uprava, organiziranog povodom Dana policije.

Nikome ni na kraj pameti nije bilo da će se jedan poseban dan za Šimu Buzova pretvoriti u tragediju, kako za njegovu obitelj, tako i za sve njegove kolege, piše Zadarski.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:45