STRAŠNA NESREĆA

Tragedija hrvatskog planinara u Sloveniji: Poskliznuo se pri usponu, pao u provaliju i izgubio život

Na mjestu nesreće intervenirala je gorska služba spašavanja, angažiran je bio i helikopter

Pogled na Kamniško sedlo, arhivska fotografija

 Erin Babnik/Alamy/Alamy/Profimedia

U nesreći na području Kamniškog sedla u Bosovoj grapi na planini Brana u Sloveniji u subotu je poginuo 37-godišnji hrvatski planinar, izvijestila je ljubljanska Policijska uprava. Kako prenosi RTV Slovenija, planinar se na strmom dijelu poskliznuo i pao niz liticu u provaliju duboku 300 metara.

Policiji je prva informacija o tragediji stigla oko 12:30h, a pola sata prije toga o nesreći je obaviještena Uprava Slovenije za zaštitu i spašavanje. Vremenski uvjeti na Brani su bili zahtjevni, javio je portal Kamnik.info.

Prema policijskom priopćenju, Hrvat se penjao s još osam svojih sunarodnjaka, a svi su imali propisanu planinarsku opremu.

Na mjestu nesreće intervenirala je gorska služba spašavanja, angažiran je bio i helikopter kojim su svi planinari kao i tijelo njihova kolege prebačeni u dolinu.

U ljubljanskoj policiji zaključno navode da nastavljaju s istragom svih okolnosti ove nesreće, u kojoj nema nikakvih elemenata kaznenog djela, ali o svemu, u skladu s procedurom, slijedi obavijest nadležnom državnom tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 11:12