TRAGEDIJA U SPLITU >>> OTPRIJE POZNAT POLICIJI

Toni M. (19) iz Solina usmrtio vršnjaka u prometu: Već je bacio bombu na policiju i pljačkao benzinske

Mladić je od višestrukih teških ozljeda - nagnječenja pluća i krvarenja u prsištu - preminuo jutros oko osam sati u KBC-u Split
Solin, 171010.Jutros oko 7.30 h ispred policijske postaje u Solinu eksplodirala je bomba pri cemu je osteceno nekoliko vozila. Ocevid je u tijeku.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

SPLIT - Marko B. (19) iz Solina izgubio je život nakon što je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći u noći s četvrtka na petak oko jedan sat ujutro kod Policijske postaje u Solinu. Mladić je od višestrukih teških ozljeda - nagnječenja pluća i krvarenja u prsištu - preminuo jutros oko osam sati u KBC-u Split, javlja Slobodna Dalmacija.

Do nesreće je, prema policijskom izvješću, došlo kada se u njegov fiat uno svojim BMW-om zabio također 19-godišnji Toni M. iz Splita. Prema prvim informacijama iz splitske policije, do nesreće je došlo kada je Toni M., vozeći brzinom neprilagođenom uvjetima na cesti, i unatoč tome što mu je na snazi zabrana upravljanja motornim vozilima izrečena od Prekršajnog suda, izgubio nadzor nad automobilom i zabio se u fiat uno. U silovitom sudaru došlo je prevrtanja fiata uno, dok je BMW udario u betonski zid pokraj ceste.

Toni M. dobro je poznat splitskoj policiji, a i široj javnosti. Riječ je o sinu poznatog splitskog ugostitelja. Prije dvije godine Toni M. je bacio bombu u dvorište solinske policijske postaje, u čijoj se blizini dogodila i ova prometna nesreća. Nakon intenzivne potrage, uhićen je dva dana nakon eksplozije, i tada je policija prihvatila njegovo objašnjenje po kojem je do incidenta došlo slučajno, piše Slobodna Dalmacija .

Kako je priznao, vozio je skuter i baš pokraj Policijske postaje izgubio nadzor nad njim i pao. U padu mu je ispala ručna bomba koju je imao u džepu i, ne znajući što da učini, u panici ju je bacio u dvorište policijske postaje. Kako god objašnjenje zvučalo, policija ga je prihvatila. Mladić se, očito, nije smirio.

Kako neslužbeno doznajemo, u svojem dosjeu ima na desetke prijava zbog različitih prometnih prekršaja, a prije desetak dana Prekršajni mu je sud izrekao zabranu upravljanja motornim vozilima. Unatoč tome, i u četvrtak navečer sjeo je za upravljač svojeg automobila i skrivio tragediju. U samoj nesreći Toni M. je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Tijekom današnjeg dana zadržan je na promatranju u splitskoj bolnici, nakon čega ga, kako doznajemo u policiji, čeka privođenje zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Slaba utjeha obitelji poginulog mladića koji je izgubio život praktički na domak kuće.

Prijavljen zbog pljačke pet benzinskih crpki

Kako piše Večernji list , Toni M. je alkotestiran te je utvrđeno da nije ništa popio prije nesreće. Uzeli su mu uzorke krvi, analiza će pokazati je li možda bio pod utjecajem droga.

Zbog bacanja bombe na poolicijsku postaju u Solinu kažnjen je s osam mjeseci zatvora.

U siječnju ove godine prijavljen je zbog pljačke pet benzinskih crpki u Makarskoj, Zadvarju i Splitu. Šteta je procijenjena na oko 200 tisuća kuna. U posljednje vrijeme Toni M. prijavljivan je zbog još nekoliko krađa.

Tonijev otac Boško M. vlasnik je poznatog splitskog kafića “Carver” u Dubrovačkoj ulici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:58