ŽRTVA NASILJA

Teško ozlijeđena djevojčica i dalje vrlo kritično, roditeljima određeno mjesec dana pritvora

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić kaže da bi i on i cijeli tim intenzivista voljeli više od ičega bolje vijesti
Privođenje roditelja ozlijeđene djevojčice
 Nenad Opacak/Cropix

Roditelji dvogodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, koja se i dalje bori za život u Zagrebu, u subotu su saslušani i određen im je jednomjesečni pritvor. Djelomično su priznali da su zlostavljali i tjelesno kažnjavali dijete.

Stanje djevojčice i u nedjelju ujutro je vrlo kritično, slijede dodatni dijagnostički testovi koji će ukazati na stanje vitalnih funkcija i objektivizirati stupanj oštećenja moždanih struktura tijekom prijepodnevnih sati, doznaje jutros HTV.

Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, rekao je u subotu u središnjem Dnevniku HTV-a da bi i on i cijeli tim intenzivista voljeli više od ičega bolje vijesti.

Na pitanje kakve su prognoze, odgovorio je da su nezahvalne, ali da je već od prijma 31. ožujka zdravstveno stanje djeteta iznimno teško, pa se bez objektivnih medicinskih kriterija ne usuđuje prognozirati.

Roditelji su djelomično priznali krivnju za teške ozljede svoje dvoipolgodišnje kćeri koja je i dalje u kritičnom stanju. Zbog tog slučaja, kojim se mjerodavni centar za socijalnu skrb bavi već treću godinu, smijenjen je njegov ravnatelj. A to možda neće biti jedina sankcija jer je dijete vraćeno i ostavljeno kod bioloških roditelja, usprkos službeno zabilježenim znakovima nasilja u obiteljskom domu.

Roditelji djevojčice, 24-godišnja majka i 27-godišnji otac ispitani su u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Određen im je istražni zatvor od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:17