SUDAR NA NADVOŽNJAKU

Teška nesreća u Međimurju: Jedan 19-godišnjak priveden, a drugi u teškom stanju završio u bolnici

Uzrok nesreće je neprilagođena brzina kretanja po sklizavom kolniku i pri ulasku u zavoj, u nesreći lakše ozljeđena još jedna žena

prometna nesreća u Međimurju

 PU međimurska

Jedan 19-godišnjak je ozlijeđen a drugi 19-godišnjak priveden nakon prometne nesreće koja se dogodila sinoć na nadvožnjaku preko autoceste Goričan-Zagreb, na prometnici između Palovca i Donjeg Pustakovca.

Očevid koji je potrajao satima pokazao je da je 19-godišnjak vozio navedenom dionicom bez da je prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste poput zavoja, a nije se pretjerano obazirao ni na mokar kolnik te slabiju vidljivost radi mraka.

Pa je ulaskom u zavoj, bočnim dijelom vozila čakovečkih oznaka udari ou metalnu odbojnu zaštitnu ogradu a potom je vozilo zbog siline udara odbačeno u suprotnu prometnu traku gdje je prednjim dijelom udarilo u prednji dio automobila za čijim je upravljačem sjedio 69-godišnjak.

Iz Županijske bolnice u Čakovcu policiji je stigla informacija kako je 19-godišnji putnik iz vozila kojim je upravljao krivac nesreće, teško ozlijeđen, dok su je 63-godišnja suputnica iz drugog vozila zadobila lakše ozljede.

Iz PU međimurske kažu da će protiv 19-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće sa teškim posljedicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:07