NASILJE U KAZNIONICI

Teolog Ivan V. iz Zagreba tuširao se na odsluženju kazne u zatvoru, a onda bez ikakva povoda isprebijao zatvorenika

Teolog Ivan V. mora odraditi 600 sati rada za opće dobro jer je Luku V. s leđa šakom udario u potiljak te mu nabio lakat u oko

Kaznionica u Požegi gdje se dogodio napad

 Vlado Kos/Cropix

Dok je služio kaznu u požeškoj kaznionici, zagrebački teolog Ivan V. (47) zaradio je još jednu kaznenu prijavu koja je nedavno rezultirala i osuđujućom presudom.

Općinski sud ga je, naime, osudio na 10 mjeseci zatvora koje će odslužiti kroz rad za opće dobro točnije sa 600 sati dobrotvornog rada. Ukoliko dosuđene sate ne odradi, odslužit će ih u penalnim uvjetima, a sud mu je ujedno naložio i plaćanje 50 eura troškova suda.

A njegov grijeh datira od 10. siječnja 2022. koji je počinio na kućnom broju 77 Osječke ulice, u kompleksu Kaznionice u Požegi.

Tamo je služio kaznu, a tijekom tuširanja navedenog se dana, bez ikakva povoda, sukobio sa zatvorenikom Lukom V.

Prema presudi cilj mu je bio ga teško ozlijediti pa mu je prišao s leđa te ga šakom udario u potiljak. A kada se Luka V. okrenuo prema njemu, udario ga je laktom u lijevo oko.

Rezime okršaja je prijelom etmoidne kosti orbitalne lamine bez pomaka, nagnječenje glave na zatiljku i u lijevoj orbiti te potres mozga, a riječ je o teškim tjelesnim ozljedama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 21:20