UHIĆENI PREVARANTI

Talijanski par ‘besplatno‘ noćio po hotelima od Karlovca do Trogira: Ulovili ih u Crikvenici s lažnim dokumentima

Tako su tri dana u karlovačkom hotelu tijekom lipnja nabili račun od 4575 kuna

Ilustracija

 Denis Krashkin/Alamy/Alamy/Profimedia/Denis Krashkin/Alamy/Alamy/Profimedia

Trogirska policija uhitila je talijanski par koji je od sredine lipnja pa do prvih dana srpnja diljem Hrvatske besplatno spavao po hotelima koristeći lažne osobne iskaznice Italije. Da Lijepom našom operiraju ozbiljni prevaranti doznalo se nakon što su trogirski policajci 1. srpnja zaprimili prijavu iz jednog lokalnog hotela da su gosti, koji su se prijavili 26. lipnja, pobjegli bez plaćanja računa za pruženi smještaj i usluge.

Zahvaljujući nizu operativnih mjera koje su poduzete u suradnji s karlovačkim te riječkim policajcima kao i raspisanim potragama, vrlo brzo se ušlo u trag 61-godišnjem muškarcu i 35-godišnjakinji koje su kroz kriminalističko istraživanje u konačnici povezali s ukupno 28 kaznenih djela.

Potražna akcija je finalizirana 10. srpnja u crikveničkom hotelu gdje su pronašli dvojac.

- Crikvenički policajci u koordinaciji s policijskim službenicima iz Opatije su u hotelu na području Crikvenice pronašli dvije osobe. Talijanskoj državljanki su odmah utvrdili identitet dok su njemu identitet utvrdili naknadno u policijskoj postaji jer kod sebe nije imao dokumente. Osobe su odmah uhićene i prepraćene u policijsku postaju Trogir koja je za njima raspisala potragu radi provođenja kriminalističkog istraživanja - kažu iz PU splitsko-dalmatinske.

Koristeći lažne talijanske dokumente talijanski par odsjedao je po hotelima diljem zemlje i potom bježao bez plaćanja računa.

Tako su tri dana u karlovačkom hotelu tijekom lipnja nabili račun od 4575 kuna, četiri dana u hotelu u Fužinama 1666 kuna i pet dana u trogirskom hotelu 6744 kune.

No to nije sve. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da je 61-godišnji Talijan u pet slučajeva zaključio ugovore za korištenje mobilnih usluga. Lažno se predstavljao koristeći krivotvorene dokumente. Isto je učinila i 35-godišnja Talijanka u pet slučajeva.

Sukus policijskog istraživanja je 28 prijava od čega se njega tereti za 16 djela (devet krivotvorenja isprava i sedam prijevara), a nju za 12 djela od čega sedam zbog krivotvorenja, a pet za prijevare.

Policija je talijanske varalice koji obožavaju besplatan hotelski smještaj po dovršetku obrade predala pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 06:17