NARKOPROSVJETARKA

TAJNI ŽIVOT UČITELJICE IZ KOPRIVNICE Ujutro podučavala djecu, a poslije škole uzgajala lude gljive i održavala narko seanse!

Preko interneta otkrili tajne uzgoja halucinogenih gljiva i napravili kaboratorije
 Policija / Facebook

Profesorica hrvatskog jezika (35), zaposlena kao učiteljica u jednoj osnovnoj školi na koprivničkom području, optužena je zbog proizvodnje i preprodaje marihuane i halucinogenih gljiva.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici priopćilo je jučer da je podignulo optužnicu protiv profesorice i dvojice pomagača zbog “počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droge”.

Dio potrošili, dio prodali

Profesoricu i njezina dečka (34) tereti se da su lani i preklani u svojim obiteljskim kućama u Koprivnici i Đurđevcu uzgajali stabljike indijske konoplje i spore gljive koje sadrži psihoaktivnu tvar psilocibin, od kojih su proizveli najmanje 18 grama marihuane i 86 grama gljiva. Dio tih gljiva su prodali, a dio potrošili.

Osim toga, prvookrivljenicu se tereti i da je lani u Koprivnici preprodavala marihuanu, a trećeokrivljeniku (33) se stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kući u Koprivnici omogućio većem broju osoba konzumaciju marihuane koju je donosila prvookrivljenica.

U policijskoj akciji lani su pali profesorica, njezin sada već bivši dečko te njihov zajednički prijatelj. Pretraga stanova i prostorija kojima se koriste policajcima je samo dala potvrdu onoga što su operativnom kriminalističkom akcijom mjesecima prikupljali i u što su čvrsto sumnjali. Osim droge, otkriveno je i malo postrojenje za uzgoj ludih gljiva, za koprivničku narkoscenu inače netipičnog narkotika koji uzimanjem ostvaruje učinak sličan znatno poznatijem LSD-u.

Konzumenti od ludih gljiva doživljavaju halucinacije i bauljaju prostorom opijeni iskrivljenom stvarnošću, jarkim bojama i zvukovima. Slične su se halucinogene seanse u proteklih godinu i pol dana, još dok su profesorica i drugoosumnjičeni mladić bili u vezi, najčešće odvijale u stanu 33-godišnjaka. U njegovu stanu, u jednom koprivničkom kvartu, okupljali su se mladići i djevojke željni diskretnog uživanja u marihuani i eksperimentiranja s novim drogama.

Glas o razuzdanim narko partyjima nakon nekog je vremena stigao i do istražitelja, a posljednje kriminalističke obrade u kojima su kao kruške popadali sitni dileri i konzumenti na području grada istražitelje su dovele najprije do trećeosumnjičenog 32-godišnjaka, a preko njega i do nestašne profesorice i njezinog sada već bivšeg dečka.

Psi nemoćni

Kako se sumnja, mladi je par preko interneta otkrio tajne uzgoja halucinogenih gljiva. Prema jednostavnim su nacrtima napravili dva mala laboratorija za unutrašnji uzgoj gljiva, a indijsku su konoplju zasadili u teglice. Micelij gljiva i gotov supstrat za proizvodnju, uvjeravaju nas iz policije, vrlo se lako može nabaviti na crnom tržištu jer se teško otkriva, a može se čak nabaviti i preko interneta.

Uobičajeni načini otkrivanja droga i presretanje pošiljaka supstrata ili micelija policiji su otežani jer su psi za detekciju droga gotovo nemoćni. Takve gljive naime nemaju nikakav miris ni okus kojima bi se psi mogli dresirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:24