UBOJSTVO U RIJECI

Svjedokinja: ‘Vukao ju je, unakazio. Bilo je strašno, znam kako se navodno zove ubojica...‘

U kafiću Pin muškarac je usmrtio žensku osobu, a svjedoci opisuju kako je došlo do krvoprolića
 Matija Djanjesic/Cropix

U kafiću Pin na Pavlinskom trgu u samom središtu Rijeke, u blizini Korza, u nedjelju u poslijepodnevnim satima muškarac je usmrtio žensku osobu.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj naveli su da je u Pinu došlo do tučnjave te da je jedna ženska osoba ozlijeđena. Odmah je stigla i Hitna medicinska pomoć te su nesretnu ženu pokušali reanimirati, ali bezuspješno.

Vesna Vagner, 74-godišnja Riječanka, zatekla se u kafiću Pin kada se dogodilo ubojstvo. Prema njezinim riječima, radilo se o mlađem muškarcu koji je bio u društvu starije žene te ju je u jednom trenutku uz čistog mira napao.

image
Matija Djanjesic/Cropix

- Oni često dolaze u taj kafić, ona je dosta starija od njega. Naručili su čaj i kavu. On je gledao u mene i konobar me je upozorio da izađem van. To me spasilo, jer bi možda i mene napao. Najednom ju je počeo vući, udarati, grebati... Bilo je strašno - ispričala nam je svjedokinja, koja, kako kaže, često dolazi u Pin popiti kavu.

Konobaru je, nakon ubojstva, kako doznajemo, pozlilo od šoka i djelatnici Hitne medicinske pomoći pružali su mu psihološku pomoć.

Vagner je o ubojstvu govorila i novinarima Novog lista.

- Ona ima preko 70 godina, a on je mlađi i česti su gosti ovog kafića. Skočio je na nju za šankom. Uhvatio ju je za lice i vukao iza šanka. Svu ju je izgrebao. Unakazio. Nepojmljivo mi je to što mi se događalo pred očima…tako iz čista mira. Kad se sjetim kako me prethodno fiksirao. Počela sam se tresti. Bilo me je strah. Kad je došla policija on je pobjegao i vidjela sam kako trči preko Koblerova trga. On vam inače na Korzu pjeva crkvene pjesme, a navodno se zove Romano. Kad vidim da se netko tuče mene to jako pogađa i počnem se odmah tresti; ja ovako nešto u životu nisam vidjela. Meni je žao konobara jer je krasan dečko - kazala je šokirana svjedokinja.

image
Matija Djanjesic/Cropix
image
Matija Djanjesic/Cropix

Novi list navodi kako su brojni Riječani koji žive oko mjesta događaja u šoku promatrali policijske trake i brojne djelatnike policije koji su pomno izuzimali tragove s mjesta zločina i sve fotografirali.

Riječanka koja živi u blizini izjavila je kako ovaj kafić uvijek radi nedjeljom te da je obično u smjeni do 15 sati konobar, a poslijepodne je u šihti konobarica.

- Ako mu se to odigralo pred očima sigurno ga je strašno pogodilo jer je tako nježna duša. Bojim se da će nakon ovoga napustiti posao. Bože, ne mogu vjerovati što se to u posljednje vrijeme događa u našem kvartu. Prije nekih dva mjeseca svega par stotina metara dalje pronašli su mrtvog mladića u parku. Radilo se o dečku od nekih 25 ili 26 godina koji je umro od droge. Još uvijek ne mogu doći k sebi jer sam ga vidjela mrtvog, a sada se dogodilo ovo - rekla je za Novi list Riječanka koja živi u blizini i koja je htjela ostati anonimna.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Policijsko priopćenje

Danas oko 14,40 sati policija je zaprimila dojavu da je u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci došlo do tučnjave u kojoj je ozlijeđena ženska osoba. Na mjestu događaja djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su reanimirati ozlijeđenu, ali bezuspješno te je konstatirana smrt.

Zbog sumnje da je riječ o nasilnoj smrti, u tijeku je očevid kojeg obavljaju policijski službenici i nadležna državna odvjetnica.

Policija je pronašla osobu koja se dovodi u vezu s ovim događajem te nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i relevantnih činjenica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 18:37