NEUSPJEŠAN PLAN

Sve kako bi izbjegli plaćanje štete: Sletili s ceste u tuđe dvorište pa lažno prijavili krađu automobila

Zagreb, 160712.Krizanje Slavonske avenije i ulice Ljudevita Posavskog.Teska prometna nesreca u kojoj je smrtno stradala jedna zenska osoba dogodila se jutros oko 7 sati. Do nesrece je doslo kada je vozac osobnog automobila marke Skoda izgubio nadzor nad vozilom i udario u stup javne rasvjete.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

DONJI MIHOLJAC - Zbog lažnog prijavljivanja krađe osobnog automobila policija je podnijela kaznenu prijavu protiv 27-godišnjaka iz Donjeg Miholjca.

On je naime policiji prijavio da mu je u subotu navečer ukraden automobil, koji je pak vrlo brzo pronađen u dvorištu jedne tvrtke u Donjem Miholjcu u kojem se našao nakon što je „lopov“ izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s ceste, probio ogradu i završio u tom dvorištu.

No, već dva dana poslije pokazalo se da krađe zapravo nije ni bilo. Naime, vozilom je upravljao 23-godišnji prijatelj mladića koji je prijavio krađu.

On naime automobil ne može voziti, jer mu je oduzeta vozačka dozvola, pa je to umjesto njega činio njegov prijatelj, koji je i sletio s ceste, a onda su se dosjetili kako bi najbolje bilo prijaviti krađu i tako izbjeći daljnja policijska provjeravanja poput alkotestiranja, ali i izbjeći plaćanje štete nastale prij slijetanju s ceste i probijanju ograde. Plan im ipak nije uspio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:26