UDOVICA TRAŽI 10.000 EURA

SUTKINJA: Izbornička klupa sigurno vam je teža od optuženičke! ŠTIMAC: Ne bih se složio!

Svjedokinja Renata Cetina: 'U više navrata nosila sam novac Igoru Štimcu u zatvorenim kuvertama'

Osim što sjedi na užarenoj izborničkoj klupi, Igor Štimac morao je sjesti i na optuženičku klupu Općinskog suda u Splitu pred kojim dokazuje da je vratio novac koji je posudio od ubijenog nogometnog menadžera Dina Pokrovca.

Iako je stvar ozbiljna na suđenju koje se razvuklo u trakavicu bio je i opuštenih trenutaka. Pa je tako sutkinja primjetila Štimčevu nervozu i komentirala da ne mora biti nervozan jer sigurno je teže sjediti na izborničkoj nego na optuženičkoj klupi.

"Ne bih se baš složio...", komentirao je Štimac.

Štimca su tužile Pokrovčeva supruga Moravka i kći Matea koji traže od njega 10.000 eura. U utorak je u tom postupku svjedočila Renata Cetina, prijateljica ubijenog nogometnog menadžera. Nije sporno da je Štimac posudio novac, ali on tvrdi da je novac i vratio neposredno prije Pokrovčeve smrti i to zajedničkoj poznanici Renati Cetini. Cetina je svom iskazu potvrdila da je u više navrata nosila novac Igoru Štimcu u zatvorenim kuvertama, ali i da ga je na isti način vraćala Pokrovcu.

-Dino je bio zauzet pa je zamolio mene da Igoru odnesem novac. Ja sam ga na isti način i vratila, potvrdila je Cetina o slučaju o kojem se vodi postupak.

Ustvrdila je da pokojni Pokrovac nikad nije nosio torbicu s dokumentima niti je vidjela da ima bilo kakvu "crnu knjigu" u koju bilježi novčane transakcije. Oko toga je opunomoćenik tužiteljice Robert Jančik dao prigovor jer tvrdi da je Štimac u istrazi kazao da je Cetina u lošim odnosima s nasljednicama pokojnog Pokrovca te da je nakon njegove smrti naplaćivala dugove i prisvajala prihod od nekretnina u njegovom vlasništvu. Suđenje se nastavlja u listopadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 01:20