UBOJSTVO U GAJNICAMA

Susjedi u šoku: Ne možemo vjerovati da je Zdravko Danijelu ZADAVIO i NASMRT PRETUKAO. Ona je bila draga, a i on je djelovao miroljubivo

Uvijek je bila draga, ljubazna i tiha. A i on je djelovao miroljubivo. Ne možemo vjerovati da ju je zadavio i nasmrt pretukao. Pa imaju malog, krasnog sinčića
 Krajač/CROPIX

Uvijek je bila draga, ljubazna i tiha. A i on je djelovao miroljubivo. Ne možemo vjerovati da ju je zadavio i nasmrt pretukao. Pa imaju malog, krasnog sinčića.

Jednosobni stan

Zar to nije bio razlog da prebrode sve eventualne probleme - pita se još uvijek vidno šokirana Jela Prgomet, prva susjeda podstanarske obitelji Brezak. U nedjelju ujutro Jela je čula vrisak i plač, a satima kasnije radnike pogrebnog poduzeća kako iznose Danijelu (43). Nakon policijskog očevida u jednosobnom stanu na prvom katu Peruanske 2 mrtvo tijelo odvezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati. Mrtvu Danijelu Brezak prepoznala je majka. Vrisak i plač koje je Jela Prgomet čula bili su njezini krici očaja nakon što je ugledala mrtvu kćer. Ekipa za očevide Sektora kriminalističke policije puna je tri sata crtala, postavljala oznake i snimala detalje na mjestu zločina. Jedan susjed čuo je policijskog inspektora kako pred stanom glasno telefonom daje upute kolegi s terena.

Nosili su epruvete

- Strangulacijske ozljede, nasilna smrt, bez dileme. Supruga nemamo - govorio je policajac u civilnoj odjeći.

- Ovi u uniformama i u onim bijelim kombinezonima nosili su torbe i epruvete. Baš kao u onim serijama o forenzičarima - opisuje starija stanarka zgrade u Peruanskoj 2 u zagrebačkom neselju Gajnice. Prema jednoj verziji, Zdravko Brezak je u bijegu, a traga se i za automobilom pokojne Danijele. Druge informacije kažu da je Brezak kontaktirao policiju i da pregovara o predaji. - U tijeku je obdukcija. Radi se o nasilnoj smrti. Događaj smo okvalificirali kao ubojstvo. Pokojna 43-godišnjakinja posljednji put je viđena u subotu u 18 sati. U tijeku je istraživanje - bila je kratka jučer Mirela Ban, v.d. glasnogovornice PU zagrebačke.

Drama bez galame

Stanari zgrade u Peruanskoj 2 uglavnom ne znaju ništa o obitelji koja tu živi posljednjih nekoliko godina.

- Njihov sin s mojim ide u školu. Preko djece saznali smo da je Danijela otišla od Zdravka. Ne znam jesu li se službeno razveli, ali uzela je sina i blizu unajmila stan. Valjda su se tako dogovorili, da otac bude bliže djetetu. Kakvu god da su dramu prolazili, bila je bez galame. Činili su se kao složna obitelj. On radi u vodovodu, a ona je, čini mi se, pola radnog vremena bila tajnica u odvjetničkom uredu. Davala je i instrukcije iz plesa. Angažirala se i na posljednjem popisivanju stanovništva u Sigetju. Uvijek je bila diskretno odjevena, nosila je duge haljine i suknje. Zdravka susjedi opisuju kao nižeg, plavokosog, jačeg muškarca.

Briznula u plač

- Podrijetlom je iz Zagorja. Hoda ubrzano - kaže susjeda.

U nedjelju ujutro Danijelini roditelji došli su s policijom na vrata stana. Danijela se nije javljala na telefon cijelu subotnju večer, pa su se zabrinuli. Niti Zdravko nije odgovarao na pozive.

- Danijelina majka je vrisnula i briznula u plač. I ja sam plakala, strašno mi je i sada - priča prva susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:11