DOGOVORILI ‘PRIČU‘

Šumar slučajno usmrtio kolegu pa s još jednim djelatnikom pokušao prikriti zločin

Drvo hrasta palo je na 33-godišnjaka koji je od ozljeda glave i prsnog koša preminuo na mjestu događaja, a šumari su lagali policiji
Ilustracija
 Luka Gerlanc/Cropix

Sisačko tužiteljstvo ispitalo je dvojicu djelatnika šumarije koji su sudjelovali u usmrćivanju svog kolege i pokušaju prikrivanja zločina. Prema opisu djela kojeg su objavili na svojim stranicama, 37-godišnjak je u državnoj šumi u mjesta Mlaka, kao djelatnik šumarije na radnom mjestu sjekača.

Drvo je 1. listopada neoprzeno srušio motornom pilom, a da nije provjerio gdje mu se nalazi 33-godišnji kolega. Stablo hrasta palo je na muškarca na predjelu glave i prsnog koša. Nije mu bilo spasa, preminuo je na mjestu događaja.

U strahu od policije i eventualne kazne, 37-godišnjak i njegov 33-godišnji kolega dogovorili su "priču". Policiji koja je po pozivu došla na mjesto tragedije ispričali su kako je poginuli muškarac sam sjekao stablo koje je palo na njega. Prva informacija sisačke policije stoga je glasila kako je šumar poginuo u nesreći na radu. No, istražitelji su posumnjali u takav razvoj događaja.

Prijete im zatvorske kazne

Policija je istragom ustanovila kako to ipak nije točno, te su protiv muškaraca podnijeli kaznene prijave. Muškarac koji je neopreznom sječom prijavljen je za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti kojim je iz nehaja prouzročena smrt jedne ili više osoba, te mu prijeti kazna do tri godine zatvora.

Kolega koji mu je pomogao prikriti zločin prijavljen je pak za kazneno djelo pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela, za koja je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

- Po primitku kaznene prijave, osumnjičenici su ispitani u ovom državnom odvjetništvu nakon čega su pušteni na slobodu - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 12:23