ČETIRI SVJEDOKA

SUĐENJE ZA KRVAVO UBOJSTVO ISPRED NARODNJAČKOG KLUBA 'Bila je to pijana noć, nisam ništa vidio'

Pred sudskim vijećem je prvi dao iskaz zaštitar iz noćnog kluba koji je radio te večeri.
 Dalmacijanews.com

Saslušanjem četiri svjedoka nastavljeno je suđenje Danielu Jukiću (21) iz Podstrane zbog ubojstva Ante Katića (22) iz Krila Jesenice kojeg je izbo nožem krajem kolovoza 2013. godine na raskrižju Bračke i Žnjanske ulice, u blizini splitskog kluba "Paganini", piše Slobodna Dalmacija.

Pred sudskim vijećem je prvi dao iskaz zaštitar iz noćnog kluba koji je radio te večeri. Izjavio je kako je vidio ispred disko kluba Jukića i sada pokojnog Katića, a bili su udaljeni par metara jedan od drugog.

- U disko-klubu imamo uređaj Garett radi detekcije metala. Koristimo ga svakog vikenda prilikom ulaska posjetitelja u klub. Na njemu se svako sat izmjenjuju zaštitari. Ja osobno nisam pregledao Daniela Jukića jer kada je on ušao nisam bio zadužen na detektoru. Ne mogu vam kazati je li ga netko drugi od kolega pregledao - rekao je redar iz kluba.

Drugi svjedok je bio mladić koji je bio u istom društvu kao i Ante Katić. Posvjedočio je kako je to bila "pijana večer", a nije vidio ništa nego tek kada je izašao iz kluba oko 3 sata ujutro ugledao je lokvu krvi i šešir na cesti.

Rekao je kako se nakon ubojstva svašta pričalo pa tako i da je Danielu trebao novac za nabavku droge, ali svjedok je rekao kako ništa o tome ne zna kao činjenicu.

Kako se njegov iskaz u jednom dijelu razlikovao od onoga što je kazao na državnom odvjetništvu tijekom istrage, tužiteljica ga je upitala sjeća li se uopće da je tada ispitivan.

- Slabo se sjećam da sam bio na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu jer se profesionalno bavim boksom i primio sam dosta udaraca u glavu pa je tu moje sjećanje slabo - odgovorio joj je svjedok.

Slijedeća dva svjedoka također su bili u klubu te noći, ali nisu imali posebna saznanja o događajima. Suđenje se nastavlja u srijedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 10:20