KAZNENO PRIJAVLJEN

Strojovođa vlakom usmrtio srnu, strvinu stavio u prtljažnik auta, uhvatili ga jer je vozio pijan

Muškarcu (56) izrečena je i kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca
 Ilustracija/Ivan Lackovic/CROPIX

Zbog krađe srne koju je prethodno usmrtio dok je upravljao putničkim vlakom na relaciji Vinkovci - Slavonski Brod, protiv 56-godišnjeg strojovođe Hrvatskih željeznica podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo krađa.

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su prilikom nadzora prometa 12. siječnja 2021. u 17 sati u Genscherovoj ulici u Vinkovcima zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola (1,22 g/kg), upravljao 56-godišnjak.

Tad su u prtljažniku automobila pronašli obezglavljenu strvinu srne, koja je oduzeta i predana na čuvanje lovačkom društvu. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 11. siječnja, nedaleko Željezničke postaje Stari Mikanovci, ''56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci - Slavonski Brod, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena. Po povratku istom kompozicijom vlaka, na relaciji Slavonski Brod - Vinkovci, 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo strvinu srne s mjesta naleta i smjestio je u vlak, a po dolasku na Željeznički kolodvor Vinkovci, strvinu je odložio u prtljažnik svog osobnog automobila, gdje se nalazila do zaustavljanja i obavljenog nadzora policijskih službenika 12. siječnja''.

Osim za krađu, 56-godišnjaku je izdan i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kojim mu je izrečena novčana kazna od 5000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:21