DETALJI TRAGEDIJE

Stravična nesreća u Okučanima: Poginula cijela obitelj iz Srbije, vozač je u totalnom šoku...

Vozač kamiona hrvatskih registracija je silazio s autoceste, a u nesreći je sudjelovalo i osobno vozilo srpskih registracija
Nesreća u Okučanima
 Danijel Soldo/cropix

Blijed u licu kao kreč i u totalnom šoku dočekao je 25-godišnji vozač kamiona s prikolicom pulskih oznaka danas oko 15.30 sati policiju i Hitnu pomoć nakon što je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, sudjelovao u prometnoj nesreći kod Okučana, a u kojoj su život izgubile tri osobe.

Kako doznajemo, nešto poslije 15 sati došlo je do nesreće na nadvožnjaku autoceste A3, na izlazu sjeverne kolničke trake kod Okučana, i to u trenutku dok je 25-godišnji vozač kamiona hrvatskih registarskih oznaka, a na koji je bila zakačena prikolica na kat za prijevoz vozila, namjeravao sići s autoceste.

image
Danijel Soldo/Cropix
image
Danijel Soldo/Cropix

No u tom je trenutku, došlo do sudara sa vozilom srbijanskih nacionalnih oznaka u kojem su bila dvojica muškaraca starih 38 i 35 godina te 57-godišnjakinja, navodno članovi iste obitelji iz Srbije. Od siline naleta, podlegli su nalažost višestrukim ozljedama koje su zadobili na mjestu tragedije.

Hrvatski vozač kamiona, dok je još trajao očevid na cesti, završio na kriminalističkom istraživanju kako bi se čula njegova strana priče i usporedila sa dinamikom utvrđenog užasa na mjestu nesreće. Neslužbeno doznajemo da je vozač prošao alkotest, ali će finalnu riječ dati analiza krvi i urina koji su mu izuzeti u novogradiškoj bolnici gdje je ujedno podvrgnut pregledu kako bi se uočile možebitne ozljede.

image
Danijel Soldo/Cropix
image
Danijel Soldo/Cropix

Također, tijela tragično preminulih osoba po dovršetku očevida su odvezena na obdukciju na odjel patologije kako bi se potvrdili njihovi identiteti kao i uvidjelo je li možda vozaču srbijanskog vozila pozlilo tijekom vožnje ili je, pak, nešto drugo kumovalo tragediji poput kvara na vozilu, sklizavog kolnika od kiše, manjka vozačkog iskustva...

image
Danijel Soldo/Cropix
image
Danijel Soldo/Cropix

Damir Brezić iz PU brodsko-posavke rekao nam je kratko da je policijski očevid u tijeku te da se intenzivno utvrđuju sve okolnosti tragedije i pokušava stupiti u kontakt s članovima obitelji tragično preminulih, dok je Franjo Galić, šef prometne policije na mjestu očevida dodao da je policija dojavu dobila u 15.18 sati, da očevidom rukovodi zamjenik Općinskog državnog odvjetnika te da, prema prvim informacijama, drugih ozlijeđenih osoba nema.

Inače, ovo je treća teška nesreća na A3 kroz Brodsko-posavsku županiju u posljednjih sedam mjeseci. Nakon što se u ožujku kod Okučana prevrnuo kamion koji je prevozio migrante te je tom prilikom njih četvero poginulo, u srpnju je čak sedam putnika s Kosova izgubilo život u slijetanju autobusa s ceste.

image
Danijel Soldo/Cropix
image
Danijel Soldo/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:39