ZAJEDNICA U ŠOKU

Strava u rezidencijalnom naselju, 12-godišnjakinja nasmrt izbola vlastitog brata (9): ‘Nemojte odustati od nje...‘

Vatrogasci i hitna pomoć pokušali su reanimirati dječaka (9). Mališan je u bolnici operiran, ali nažalost, podlegao je ozljedama

Ilustrativna fotografija

 Planetpix/Alamy/Alamy/Profimedia/Planetpix/alamy/alamy/profimedia

Djevojčica u dobi od 12 godina završila je u pritvoru nakon što je nasmrt izbola svog 9-godišnjeg brata, priopćila je policija američkog grada Tulse, a prenosi NBC News.

Incident je prijavljen u četvrtak nešto prije ponoći u rezidenciji u četvrti St. Thomas Square južno od središta Tulse u saveznoj državi Oklahomi.

- Roditelj je spavao na katu kad ga je 12-godišnja kći probudila i rekla mu da je izbola svog 9-godišnjeg brata - priopćila je policijska uprava Tulse. Vatrogasci i hitna pomoć pokušali su reanimirati dječaka prije nego što je prebačen u bolnicu. Mališan je operiran, ali nažalost, podlegao je ozljedama u subotu oko 2:30 sati.

Njegova sestra privedena je u Obiteljski centar za maloljetničko pravosuđe u Tulsi. Policija nije željela javno iznositi detalje optužbe na kojima se temelji njezino pritvaranje, a motiv napada zasad također nije otkriven.

Ne zna se ni je li djevojčica, čiji identitet zbog njezine dobi ostaje tajan, dobila odvjetnika.

Prema zakonu Oklahome, djecu od 12 godina i mlađu zabranjeno je držati u pritvoru, no državni zakon može napraviti iznimke kad su u pitanju kaznena djela u kojima dijete predstavlja rizik za zajednicu ili za sebe.

U Oklahomi, djeca u dobi od 13 godina i starija za optužbe za kazneno djelo ubojstva mogu biti procesuirana kao odrasle osobe.

Jedna susjeda bila je slomljena zbog tragedije i izrazila je sućut žrtvinoj majci, izvijestio je Fox News.

- Samo budi jaka, znam da je lako meni pričati o tome, ali samo budi jaka i nemoj odustati od svoje kćeri, ne odustaj od nje - poručila je nesretnoj majci.

Policija u Tulsi napomenula je kako će se ovim slučajem pozabaviti pravosuđe za maloljetnike.

- Sva ubojstva su tragična, a ovo je one vrste koja pokazuje ozbiljan društveni problem. Pitanje je - kako se društvo odnosi prema djetetu koje ubije drugo dijete - izjavio je u petak šef policije Tulse, Wendell Franklin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:29