NESREĆA

Strava u Istri: Poginuo muškarac u sudaru koji je skrivio vozač autobusa na liniji Beč-Pula

Sudarili su se autobus i osobni automobil, pri čemu je vozač automobila zadobio teške tjelesne ozljede te je kasnije umro u bolnici
Policija, ilustracija
 Niksa Stipanicev/Cropix

Jedna je osoba poginula u prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 8 sati dogodila u Vodnjanu kod benzinske postaje, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Prema dosad dostupnim informacijama sudarili su se autobus i osobni automobil, pri čemu je vozač automobila zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen u pulsku Opću bolnicu gdje je naknadno umro.

Kako piše Glas Istre, nesreću na državnoj cesti D-75, odnosno dionici Bale-Vodnjan, skrivio je vozač autobusa Briona, 36-godišnji državljanin Srbije, priopćila je PU istarska.

Naime, na križanju s Ulicom 1. maja vozač autobusa nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te je prilikom kočenja skrenuo na lijevu prometnu traku, gdje je prednjim dijelom udario u automobil Mazda, pulske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 78-godišnji I. M. iz Pule. Od siline udarca, automobil se odbio i udario u nadstrešnicu stajališta autobusa, navodi policija.

Uslijed zadobivenih teških ozljeda, vozač automobila je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je u 9.30 sati preminuo. Po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, bit će obavljena obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Autobus Briona je prometovao na relaciji Beč-Pula, a u trenutku nesreće u njemu je bila samo jedna putnica koja kao ni vozač nije ozlijeđena.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača autobusa podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.

Na području Istre ove se godine dogodilo 12 prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom. U prometu je poginulo 13 osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:01