stigli na poziv žene

Strava kod Drniša, napadnut tim Hitne pomoći: ‘Prijetio je doktorici, meni slomio naočale...‘

‘Mi smo zvali policiju i dok policija nije došla, nije prestajalo vrijeđanje i maltretiranje‘

Vozilo hitne pomoći, ilustracija

 Damir Skomrlj/Cropix

Što se ovo događa da su se ljudi okomili na one koji im prvi priskaču u pomoć u najtežim trenucima? Jučer je u Zagrebu napadnut vozač Hitne pomoći, a danas u Drnišu, prenosi Slobodna Dalmacija.

O incidentu su izvijestili na Facebook stranici Hitna uživo 194, a mi prenosimo njihovu objavu.

"Novi NAPAD na naše kolege. Ovaj put je napadnuta ekipa iz Drniša!

Danas oko 11 h izašli smo na intervenciju u selo Siverić kraj Drniša zbog pacijenta koji je nemiran, halucinira i ponekad agresivan po izjavi njegove supruge koja nas je pozvala. Dolaskom u kuću dok smo uzimali njegove podatke i anamnezu počela su prva ispitivanja pacijenta prema mlađem kolegi tehničaru i vrijeđanja.

Potom se okomio na doktoricu, ustao iz kreveta i također joj se unosio u lice i počeo psovati i prijetiti. Nakon toga je pogledao u mene i počeo me ispitivati što sam i tko sam. Nakon što mu nisam odgovorio, otvorio je vrata i rekao je da izlazimo iz kuće s tim da se sada fokusirao na mene, psovao i prijetio mi da će me zalijepiti od zid pri tome mi spominjući oca i majku. Doktorica mu je s razgovorom odvukla pažnju pa smo se svi skupa izvukli iz kuće s opremom. Naravno, pacijent je krenuo za nama, skinuo se u gaćice i psujući i opet prijeteći da će nas zaklati i ubiti s tim da me je sada napao odgurujući me iz dvorišta.

Mi smo zvali policiju i dok policija nije došla, nije prestajalo vrijeđanje i maltretiranje. Kad je policajac došao, zvao je asistenciju da nam dođe pomoći i dok je policajac išao u svoje auto po nešto, pacijent se zaletio prema meni psujući i udario me je po licu i slomio mi naočale. Policajac je odmah prišao i svladao ga. Nakon tog napada mi smo ga smjestili u naš auto i u pratnji policije odvezli na psihijatriju u OB Šibenik."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:56