SMRTI KOD SV. ROKA

Strašna nesreća: Vozač i suvozač izletili iz auta, motor odletio na suprotni kraj autoceste!

‘Bilo je strašno, to nam se sve odigralo pred očima‘, rekli su svjedoci

Nesreća kod Svetog Roka

Dvije su osobe poginule u teškoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak u 13:15 sati na autocesti A1 između čvora Sv. Rok i čvora Rovinjska u smjeru Dubrovnika.

- Danas, 26. veljače 2024. godine oko 13,15 sati na autocesti A1, smjer jug, između tunela Sv. Rok i tunela Ledenik dogodila se prometna nesreća, u kojoj su dvije osobe poginule. Na mjesto događaja su odmah upućene sve žurne službe, a prema prvim informacijama u prometnoj nesreći je sudjelovalo jedno vozilo. Navedena dionica autoceste u smjeru juga je zatvorena te se promet odvija alternativnim pravcima - objavila je Policijska uprava zadarska.

Kako doznajemo, automobil marke Renault Scenic splitskih registarskih tablica je nakon izlaska iz tunela Sveti Rok iz zasad neutvrđenih razloga udarilo u usjek. Kako se neslužbeno doznaje, udar je bio tako silovit da su vozač i još jedna osoba ispali iz automobila te im nije bilo spasa. Dijelovi automobila rasuli su se po mjestu nesreće, a neki su završili i na suprotnom traku autoceste.

Promet se preusmjerava na čvoru Sv. Rok obilaznim pravcem u smjeru Dubrovnika. Vozila koja su pred tunelom Sveti Rok u smjeru Dubrovnika ispratit će se preko nadvožnjaka u smjeru Zagreba prema čvoru Sveti Rok.

Iz Hrvatskog autokluba preporučavaju vozačima da koriste obilazni smjer prema Dalmaciji: autocestovni čvor Sveti Rok - Gračac - Zaton Obrovački - čvor Maslenica (Rovanjska - A1). Zbog toga se već stvaraju kolone na prilazu čvoru Sveti Rok, s ličke strane Dalmatine.

Svjedok nesreće rekao je za 24sata što se dogodilo.

- Dvoje ljudi je ležalo na cesti. Bilo je strašno, to nam se sve odigralo pred očima. Mislim da su jednoga i oživljavali. Koliko smo uspjeli vidjeti uništena su dva auta, kazao je čitatelj 24sata koja se oko 13 sati dogodila na izlazu iz tunela Sv. Rok.

Tunel "Ledenik" u javnosti je poznat kao "tunel smrti" jer je vozač kamiona-tegljača u ljeto 2006. godine, ali na autocestovnom kolniku u smjeru Like i Zagreba usmrtio četiri osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:09