NEMILE SCENE

Strašan incident u Zagorju: Htio prebiti djelatnike Hitne pomoći i prijetio im da će ih upucati

Kazneno je u konačnici prijavljen za prisilu prema zdravstvenom radniku kao i za nedozvoljeno posjedovanje oružja

Ilustracija

 Marko Todorov/Cropix

Dok je primao medicinsku pomoć tročlanog tima djelatnika Hitne pomoći u svojoj obiteljskoj kući u Zagorju, 44-godišnji muškarac odlučio je ispoljiti negativnu stranu te napasti doktora, vozača i medicinsku sestru. Ujedno im je prijetio i smrću govoreći im kako ima pištolj. Nemile scene i prijetnje koje požrtvovni djelatnici Hitne nikako ne zaslužuju, odvijale su se 23. studenoga ove godine oko 15.30 sati u domu osumnjičenog 44-godišnjaka koji je na kraju završio u rukama policije te s kaznenim prijavama a na kraju i s optužnicom zlatarskog tužiteljstva!

Kazneno je u konačnici prijavljen za prisilu prema zdravstvenom radniku kao i za nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Prema optužnici, 44-godišnjak je prilikom primanja medicinske pomoći bio itekako svjestan da pred sobom ima zdravstvene djelatnike. S ciljem da ih onemogući u pružanju pomoći i kako bi ih ustrašio, prvo je zatvorenom šakom pokušao udariti vozača koji se sagnuo i izbjegao udarac, a potom i liječnika koji je također uspio izbjeći udarac. Tu se, međutim, nije zaustavio nego je cijelom timu ‘hitnjaka‘ naglasio kako ima pištolj kojim će ih sve poubijati. Time ih je spriječio u obavljanju zdravstvene djelatnosti zbog čega su prestravljeni viđenim bili primorani tražiti intervenciju policije.

Zlatarsko tužiteljstvo muškarca također tereti i da je od neutvrđenog dana pa sve do 23. studenog 2022., znajući da je izrada i posjedovanje vatrenog oružja građanima zabranjeno, u svojoj kući prepravio plinski pištolj u oružje kategorije,,A" odnosno u zabranjeno oružje tako što je na plinskom pištolju neovlašteno probušio i skratio cijev i tako napravio malokalibarski pištolj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 20:13