SPRIJEČENA TRAGEDIJA

Stranac (22) mrtav pijan krivudao po D8: ‘Imao je 2,58 g/kg, nije bio vezan i nije stao po naredbi‘

U optužnom prijedlogu policija traži od suda zadržavanje u pritvoru i da se izrekne zabrana korištenja strane vozačke u RH

ilustracija

 Boris Kovacev/Cropix

Čim je jučer oko 15 sati policija zaprimila dojave zabrinutih vozača kako po državnoj cesti D8, iz Makarske prema Baškoj Vodi, jedno vozilo ozbiljno krivuda dionicom, nije dugo trebalo da policijske patrole uđu u trag nesavjesnom vozaču.

Dojava da vozač ne drži pravac kretanja i da prelazi u suprotnu traku vrlo brzo se pokazala točnom, a policajci su se odmah uvjerili i kako ih vozač ne doživljava. Koristili su zvučne i svjetlosne signale, izdali mu naredbu da se zaustavi, ali sve je to bilo uzalud jer je nastavio voziti dalje.

Zaustavili su ga u konačnici na području Baške Vode. Legitimirali ga i utvrdili da nesavjesni vozač ima 22 godine, a na sve je odmah pao i alkotest. Izmjereno mu je 2,58 g/kg.

-Utvrđeno je da je uz vožnju pod utjecajem alkohola ostvario obilježja još tri prometna prekršaja: nije zaustavio vozilo na znakove policijskog službenika datim pomoću zvučnih i svjetlosnih signala na službenom vozilu, s vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake i nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Vozač je uhićen i nad njim je provedeno istraživanje nakon čega je odveden na općinski prekršajni sud. U optužnom prijedlogu zatraženo je da se odredi zadržavanje zbog mogućnosti ponavljanja prekršaja, te da mu se uz kaznu izrekne zabrana korištenja strane vozačke dozvole na području Hrvatske s obzirom na to da se radi o stranom državljaninu - priopćili su iz PU splitsko dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 16:56