NIKOLA KRMEK

STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE MLADIĆA KOJI JE UMRO NAKON PREMLAĆIVANJA 'Preminuo je od upale pluća, ali ona je posljedica ozljeda'

Krmek je primljen u bolnicu s oguljotinama kože lica, krvnim podljevom oko lijevog oka, razderanom gornjom usnicom, a imao je i razderotinu glave zatiljno i akutno krvarenje u mozgu, zbog čega je hitno operiran kako bi se uklonio krvni ugrušak
 CROPIX

Prema onome što je pokazala obdukcija tijela Nikole Krmeka, 20-godišnjeg Splićanina koji je od posljedica premlaćivanja umro u splitskoj bolnici 1. prosinca ove godine, a za što je osumnjičen njegov 33-godišnji "prijatelj" Joško Božić Kudrić koji se nalazi u istražnom zatvoru, uzrok mladićeve smrti jest upala pluća nastala poslije ozljeđivanja, piše Slobodna Dalmacija .

Naime, kako je utvrdio stalni sudski vještak dr. Antonio Alujević, Krmek je primljen u bolnicu s oguljotinama kože lica, krvnim podljevom oko lijevog oka, razderanom gornjom usnicom, a imao je i razderotinu glave zatiljno i akutno krvarenje u mozgu, zbog čega je hitno operiran kako bi se uklonio krvni ugrušak.

Sve te ozljede, prema nalazu obdukcije, čine jednu "cjelinu nastalu padom koja predstavlja osobito tešku, za život opasnu tjelesnu ozljedu, a upala pluća koja je neposredni uzrok smrti izravna je komplikacija ozljeđivanja, pa između ozljeđivanja i smrtnog ishoda postoji izravna uzročno-posljedična veza".

Podsjetimo, mladi je Splićanin dovezen 18. studenoga ove godine u popodnevnim satima na Hitni kirurški prijem splitskog KBC-a, a automobilom su ga dovezli upravo Joško Božić Kudrić i Anel Hadžić. Policija ih je ubrzo nakon što su ga ostavili u bolnici uhitila u blizini i to, kako su tada službeno naveli, uz "uporabu sredstava prisile".

Nakon kriminalističke obrade, a obzirom na to da je nesretni mladić tada još bio živ, doduše u dubokoj komi i u teškom stanju, ali živ, uz kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva na Županijsko državno odvjetništvo priveden je Božić Kudrić. Za njega je tada ŽDO tražio, a s obzirom na njegov podeblji "background" kaznenih prijava s elementima nasilja, istražni sudac je i odredio istražni zatvor.

Božić Kudrić se poslije u pismu poslanom Slobodnoj Dalmaciji iz zatvora pravdao da je Krmek bio njegov prijatelj i da ga on nije želio ubiti jer ga u suprotnom ne bi niti vodio u bolnicu. Bio je ustrajan u pojašnjavanju da se radi o nesretnom spletu okolnosti, no niti u jednom trenutku u pismu nije pojasnio što je dovelo do tih nesretnih okolnosti i koji je bio motiv da se mladića tako isprebija. U ovom slučaju istraga još traje te se još ne zna koja će biti točna kvalifikacija djela za koje će se optužnicom teretiti Božić Kudrić, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 12:03