GRAĐEVINSKI NERED

Stigli iz Austrije, naciljali zaštićeno zemljište 71 metar od mora, ignorirali sve zakone, a onda je počeo raspašoj...

Šibenska policija je dvojicu Austrijanaca, poduzetnika starih 34 i 35 godina, kazneno prijavila zbig protupravne gradnje

Ilustrativna fotografija 

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Kad su početkom godine odlučili graditi na Murteru svoja velebna zdanja, dvojica austrijskih državljana nisu se zamarala ilegalnom gradnjom očito svjesni građevinskog nereda koji vlada diljem hrvatske obale.

Međutim, šibenska policija učinila je prvi važan korak. Dvojicu Austrijanaca, poduzetnika starih 34 i 35 godina kazneno su prijavili za počinjenje protupravne gradnje!

Naime, policijski službenici Službe kriminalističke policije utvrdili su kroz istraživanje da je dvojac ove godine u svojstvu vlasnika i direktora tvrtke iz Šibenika, na murterskom zemljištu izgradio stambenu građevinu bez pravomoćne građevinske dozvole. I to svega 71 metar od mora i, naravno, izvan građevinskog područja na kojem nije dozvoljena takva gradnja. Jer, sukladno Zakonu o prostornom uređenju, riječ je o zaštićenom obalnom području mora i kao takvo pripada području od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

Iduće je na potezu Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku koje je zaprimilo kaznenu prijavu te će austrijske državljane morati ispitati na okolnost sumnji i svega utvrđenog uz obilnu dokumentaciju priloženu spisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:47