STRAVA U ZAGREBU

Stafordski terijer pobjegao pijanom vlasniku pa na ulici napao i izgrizao petogodišnje dijete

Muškarac (48) je imao čak 4,07 promila alkohola u krvi

Ilustrativna fotografija

 Denis Jerkovic/CROPIX

Nakon što je njegov stafordski terijer u četvrtak na području Kustošije napao 5-godišnju djevojčicu te ga ugrizao za nogu, policija je kazneno prijavila 48-godišnjega vlasnika psa za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičenome je, kako tvrdi policija, zbog njegove velike alkoholiziranosti od čak 4,07 promila pas pobjegao iz dvorišta te napao dijete.

Policija nije priopćila kakve je ozlijede dijete zadobilo, a prijava protiv 48-godišnjaka podnesena je tzv. redovitim putem, što znači da će se u postupku braniti sa slobode. O događaju i dovršetku policijske istrage zagrebačka policija izvijestila je na svojim internetskim stranicama.

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom‘ na štetu maloljetnog djeteta. Sumnja se da je 48-godišnjak svog psa pasmine američki stafordski terijer držao na način koji ugrožava zdravlje i sigurnost ljudi, posebice djece te životinja, omogućivši mu kretanje bez nadzora, a suprotno odredbama Zakona o zaštiti životinja.

Naime, 5. siječnja 2023. godine oko 16,45 sati, iskoristivši nepažnju osumnjičenog i njegovu alkoholiziranost od 4,07 g/kg alkohola u organizmu, prilikom ulaska osumnjičenog u dvorište njegove kuće u Ulici Kustošijski venec, pas je napustio dvorište, nakon čega je na ulici napao i ugrizao maloljetno dijete, pritom mu nanijevši ozljedu lijeve potkoljenice. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu", objavila je policija.

Djevojčica lakše ozlijeđena

Iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj doznajemo kako je djevojčica, srećom, zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Pojašnjavaju kako je 5-godišnju djevojčicu ugrizao susjedov pas, koji je redovito cijepljen.

Djevojčica je zadobila nekoliko manjih i plićih rana donjih ekstremiteta, bez lomova, ozljeda tetiva i krvnih žila. Puštena je na kućnu njegu uz antibiotike i analgetike. (Ivana Krnić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 13:47