PREŠLI SAVU

Srbin krijumčario Turke koji su u Hrvatsku doplovili čamcem iz BiH; planirao ih je voziti u Italiju

Budno oko policije odmah je posumnjalo da bi se moglo raditi o krijumčarenju osoba pa su krenuli u kontrolu

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Zbog sumnje da je kroz Hrvatsku za par tisuća eura krijumčario pet državljana Turske, policija je uhitila u Slavonskom Brodu 34-godišnjeg državljanina Srbije. Po dovršetku istraživanja krijumčara su predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske, a u odnosu na petero stranaca je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti ali i Zakonu o strancima.

Ekipa je zatečena u kršenju zakona 9. srpnja oko 23.10 sati u Splavarskoj ulici u Slavonskom Brodu. Interventni policajci su, naime, uočili jednu osobu kako pomaže nekolicini drugih osoba prilikom ulaska u automobil slovenskih nacionalnih oznaka. Budno oko policije odmah je posumnjalo da bi se moglo raditi o krijumčarenju osoba pa su krenuli u kontrolu i potvrdili svoje sumnje.

Kroz istraživanje je utvrđeno da je 34-godišnji državljanin Srbije upravljao osobni automobilom te je, u namjeri stjecanja nepripadne imovinske koristi od nekoliko tisuća eura, u vozilo primio pet stranaca koje je planirao prevesti do Italije. U razgovoru s ilegalcima je otkriveno i da su u Lijepu našu došli iz Bosne i Hercegovine tako što su kriomice prešli rijeku Savu čamcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:35