SMRT NA ZEBRI

ŠOKANTNO Mladića koji je bez vozačke BMW-om ubio ženu pa pobjegao pustili na slobodu!

Sutkinja Županijskog suda u Velikoj Gorici odredila mu je tek mjeru opreza zabrane upravljanja vozilima
Velika Gorica, Mala Buna, 030914.Na drzavnoj cesti D31 u Maloj Buni kod Velike Gorice vozac automobila je usmrtio pjesaka. Policija obavlja ocevid.Foto : Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Goršić / CROPIX

ZAGREB - Dok se obitelj Nevenke Nestić (53), medicinske tehničarke Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'', pripremala za posljednji ispraćaj na groblju u Kravarskom, Antonio M. (18), nesavjesni mladić iz tog mjesta koji je ugasio Nevenkin život na kućnom pragu Malobunske ulice u Maloj Buni, uspio se uz kišu suza izboriti za slobodu!

Iako je tužiteljstvo za Antonia zatražilo pritvor jer je prouzročio prometnu nesreću, vozio bez položenog vozačkog ispita i potom pobjegao bez da je pokušao barem pružiti pomoć unesrećenoj susjedi, istražna sutkinja velikogoričkog Županijskog suda odbila je taj vapaj te pustila Antonia na slobodu. Šokantno je da mu je odredila tek mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilima?! Odluka je to zbog koje je Općinsko državno odvjetništvo najavilo žalbu.

Ranko Suvar / CROPIX
Mala buna, 030914.Malobunska ulicaMjesto gdje je poginula zena od naleta automobila na pjesackom prijelazu.Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Obitelj Nestić je u šoku i nemaju riječi. Oprostili su se od svoje Nene. Niz lica im se samo slijevaju suze. Podsjetimo, tragedija ih je zadesila 2.rujna u 21,30 sati. Nevenka se, kao i svakoga dana, vraćala s posla. Sišla je iz autobusa i pokušavala prijeći cestu točno preko puta kuće. Na pješačkom prijelazu ju je u tom trenutku pokosio Antonio sa neregistriranim BMW 520 I koji mu je, prema pričanjima susjeda, kupio djed tri dana prije tragedije. I baš te večeri Antonio je odlučio provozati dvojicu prijatelja. Nagazio je na papučicu gasa. Iako je maksimalna brzina na toj dionici 60km/h, Antonio je vozio brže i nije prilagodio vožnju. Nevenku je udario prednjim desnim dijelom pa je odbačena preko haube na drugio dio kolnika na desetke metara dalje. Bile su to njezine posljednje sekunde života.

BMW je samo produžio dalje, a stravični prasak ispred kuće nagnao je Nevenkinog supruga Vladu da izađe na ulicu. Šokantan prizor njezine torbe na zebri te plaćenog računa na prezime Nestić sledili su mu krv u žilama. Krenuo je hodati niz ulicu i nakon par minuta ugledao beživotno tijelo svoje životne suputnice i majke svoje dvije kćeri. Ulicom su zavladali krici i suze. Jednoj od njihove dvije kćer koja je trudna je pozlilo pa je prevezena u bolnicu. Nesretna Nevenka nije doživjela tu sreću da postane baka. Antonijev, pak, djed ima teret na duši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 15:58