BORE MRŠIĆ U PROBLEMU

Šokantan nastavak priče o bivšem šefu krim policije: Otmica štićene osobe, vrijeđanje, padanje u nesvijest...

Priveden je zbog vrijeđanja kolega, a onda otpraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru nakon čega je pušten
Bore Mršić
 Jure Miskovic/Cropix

Bore Mršić upao je u nove probleme. Nakon što je u četvrtak smijenjen zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju, bivši šef zadarskog krima priveden je u subotu ujutro oko 6 sati zbog omalovažavanja kolege policajca, piše zadarski.hr.

Mršića je, kako doznajemo, prijavio kolega policajac koji je obavljao posao pratnje štićene osobe. Mršić se sastao sa štićenom osobom navodno na njeno traženje, a od pratnje je zatražio da ga puste neko vrijeme da se s njim provoza kako bi sami mogli razgovarati, kao što su dosad inače znali napraviti, jer je Mršić kao šef krima toj osobi osigurao 24-satnu policijsku zaštitu. Tome se usprotivio njegov kolega kazavši Mršiću da se tako ne može ponašati.

Mršić je svejedno ušao u automobil štićene osobe i nakon 20 minuta, kad su se vratili do Mršićevog automobila, dočekao ih je policijski presretač. Policajac iz pratnje štićene osobe koji se suprotstavio Mršiću u međuvremenu je obavijestio Operativni komunikacijski centar PU zadarske koji je zapovjedio svim ophodnjama da odmah obustave trenutna postupanja i da tragaju za vozilom štićene osobe koja je navodna oteta policiji. Ubrzo se na lokaciju pojavio i novi načelnik krima Željko Pilipović koji je Mršiću rekao da moraju u policijsku postaju.

Dolaskom u postaju, međutim, Mršiću je pozlilo te je hitno prevezen u zadarsku bolnicu gdje je izgubio svijest. Nakon obavljenih pretraga doveden je ponovno u policiju gdje je saznao da je priveden zbog vrijeđanja, odnosno omalovažavanja kolege. Potom je uz prekršajnu prijavu otpraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru nakon čega je pušten. Istovremeno je Mršić udaljen s dužnosti dok se protiv njega ne završe pokrenuti disciplinski postupci.

Policijsko izvješće

Iz PU zadarske kazali su pak kako su 31. srpnja oko 5 sati na području gradskog predjela Gaženica u Zadru, policijski službenici u prometu zaustavili osobni automobil zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom vožnje nije kretao obilježenom prometnom trakom, a s kojim automobilom je upravljao 49-godišnji policijski službenik Policijske uprave zadarske izvan službe.

Tom prilikom, 49-godišnji policijski službenik je odbio testiranje na prisutnost alkohola u organizmu, a zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

Također, nešto ranije iste noći, navedeni policijski službenik je na javnom mjestu vrijeđao i omalovažavao policijskog službenika koji je izvršavao policijske poslove.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odbijanje testiranja na alkohol i nepropisno kretanje kolnikom, te prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, omalovažavanje policijskih službenika, 49-godišnji policijski službenik prepraćen je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Pijana vožnja

Podsjetimo, Mršić je u srijedu skrivio prometnu nesreću kod Bibinja vozeći pijan luksuzni Mercedes u vlasništvu renta-cara. U nesreći je lakše tjelesne ozljede zadobila 28-godišnja vozačica iz Zagreba. Mršić je nakon toga svoj mandat stavio na raspolaganje načelniku Antonu Dražini koji je njegovu ostavku prihvatio i rasporedio ga na drugo radno mjesto unutar krim policije. Mršić je sada suspendiran, a kakve će to sve imati posljedice na njegovu karijeru, tek treba vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 03:35