TROVANJE ANTIFRIZOM

Šokantan iskaz o fatalnoj Kristini: ‘Nasjeo sam, željela me ubiti! Govorila je - popij do kraja‘

Denis je otkrio još jedan detalj, a to je da je Kristina izbrisala sve poruke koje su razmjenjivali dok je on pio sumnjivu tekućinu

Kristina Ferko

 Robert Fajt/Cropix

Nakon što su osobe bliske Kristini Ferko pokušale ovoj optuženici da je antifrizom pokušala otrovati poznanika Denisa Matijašića, dati alibi za ključne sate za taj 22. siječanj 2020. godine, danas je žrtva nadopunila svoj optužujući iskaz.

Matijašić se sam javio iz "publike" sudu, odakle je pratio iskaze drugih svjedoka. On tvrdi da ga je Kristina pozvala da se nađu SMS-om koji mu je navodno poslala kobnoga dana oko 15 sati. Osim poziva da se nađu u Loviću Prekriškom, napisala je, tvrdi on, i "da je riješila sve svoje životne probleme", ne objašnjavajući što bi to značilo.

Bilo je 17 sati kada je na dogovorenom mjestu ušao u njezinu crnu Opel Vectru, a ona mu je dala bočicu od Jane od pola litre u kojoj je bila crvenkasta tekućina, rekavši mu da je to sok za opuštanje mišića kojeg je u Karlovcu kupila za 100 eura. Navodi da mu je to bilo malo čudno, ali da je odšutio i popio, a ona ga je ohrabrivala, odnosno, kako je rekao, i silila, da popije do kraja.

- Nasjeo sam, ona je imala namjeru ubiti me - rekao je.

image

Kristina Ferko

Robert Fajt/Cropix

U pravilu se ovaj scenarij poklapao s onim što je ranije svjedočio, no sada je dodao i jedan detalj. Dok je ispijao piće, navodi, zatražila ga je mobitel po kojemu je nešto tipkala, a onda je on kod kuće shvatio da je izbrisala poruke koje su izmijenili oko dogovora za sastanak. Misli da bi se to moglo dokazati, jer u tom trenutku mobitel nije imao maskicu, koju je on na aparat stavio doma, pa misli da su na uređaju još uvijek sačuvani njeni otisci.

Nakon što je došao doma pitao ju je porukom: "Što si mi u Janu stavila?", a ona mu je ponovila da je to za opuštanje i da će sve biti u redu.

Još uvijek mu nije jasno zašto ga je pokušala otrovati, odnosno jedini razlog vidi u "nepravednim optužbama iz 2016. godine da je Kristini ogrebao auto i polomio neke trsove, na što je on bio 'pukao' pa joj je prijetio". No, navodi, poslije toga su se družili na zabavama i osobno, te su to izgladili, te da drugog motiva ne vidi.

image

Kristina Ferko

Robert Fajt/Cropix

Podsjetimo, tužiteljstvo Kristinu Ferko tereti da je 22. siječnja 2020. godine godine u Loviću Prekriškom pokušala Denisa otrovati etilen-glikolom, odnosno koktelom antifriza umiješanog u sok te ga je tražila da popije smrtonosni napitak iz bočice Jane govoreći mu da će mu to opustiti mišiće. No njemu je pozlilo, a život mu je spašen zahvaljujući brzoj reakciji liječnika intenzivne njege, provedenom hemodijalizom i priključenjem na respirator.

Suđenje se nastavlja sutra ispitivanjem novih svjedoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:57