POMAHNITALI MLADIĆ

Socijalne radnice na sjeveru Hrvatske napadnute u autu: ‘Još jednom dođite ovdje i ubit ću vas!‘

Napadač je odveden u pritvor. Tek su mu 23 godine. Nedavno im je djevojka (16) prijetila sjekirom...
 Cropix

Međimurske socijalne radnice u srijedu ujutro bile su žrtve prijetnje ubojstvom. Njih pet bilo je u redovitom nadzoru na području naselja Orehovica blizu Preloga kad im je mladić od 23 godine zaprijetio smrću.

Kako neslužbeno saznajemo, mladić nije bio predmet postupanja socijalnog nadzora. Kad su žene već završile svoj posao i sjele u auto spremne za polazak, mladić je došao do automobila i počeo nešto žustro govoriti. Uplašene socijalne radnice, kojima nije prvi put da na tom terenu doživljavaju razne neugodne situacije, a uvijek su same bez pratnje policije, zaključale su se u automobil.

Mladić se nije želio maknuti i dalje je uporno govorio, na što je žena za upravljačem spustila malo prozor kako bi mogla čuti što želi. On ih je tražio "zar ne bi mogao dobiti neku pomoć" i rekao da će ih "kad se sljedeći put pojave u naselju, ubiti".

O događaju se u četvrtak priopćenjem oglasila i Policijska uprava međimurska. - Ubrzo nakon prijetnji smrću socijalnim radnicama, policija je uhitila nasilnika, provela nad njim kriminalističko istraživanje i uz podnesenu kaznenu prijavu predala ga pritvorskom nadzorniku.

Međimurski socijalni radnici svakodnevno žive s prijetnjama. Nedavno je, primjerice, djevojka u dobi od 16 godina preloškim socijalnim radnicama zaprijetila sjekirom jer je zajedno s braćom i sestrom trebala biti smještena u udomiteljsku obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:34