UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Snimka incidenta ispred Esplanade: Ovako su se potukli Hrvoje Petrač i Vjeko Sliško

Petrač je nakon jednog udarca pao na tlo gdje ga je Sliško nastavio tući. Kontroverzni poduzetnik je zadobio teže ozljede.
Hrvoje Petrač i Vjeko Sliško
 Jutarnji List

U večernjim satima 12. listopada ispred zagrebačkog hotela Esplanade slučajno su se sreli Hrvoje Petrač (65) i Vjeko Sliško (30). Nakon kraćeg verbalnog okršaja poletjele su šake između dvojice muškaraca, a deblji kraj na koncu je izvukao kontroverzni 65-godišnji poduzetnik.

Petrač je nakon jednog udarca pao na tlo gdje ga je Sliško nastavio tući. Petrač je zadobio prijelom gležnja s iščašenjem te višestruke kontuzije glave i lica s oguljotinama.

Došli smo u posjed snimke s nadzorne kamere koja potvrđuje ovu verziju incidenta koji je te jesenske večeri snažno odjeknuo u hrvatskoj javnosti.

Na snimci možemo vidjeti kako mladi Sliško prilazi Petraču i nekoliko sekundi njih dvojica razgovaraju. Poduzetnik tada prvi udara Sliška nakon čega je uslijedila razmjena udaraca od koje je Petrač pao na tlo. Sliško mu je pritom zadao još nekoliko udaraca.

Sliško je nakon napada potrčao prema osoblju hotela kako bi preuzeo ključ svog automobila, a potom se odvezao s mjesta obračuna. S druge strane, osoblje hotela pojurilo je pomoći Petraču.

- Prestrašio sam se riječi koje mi je uputio. Rekao mi je: ‘Zapamti ovo lice, rekao sam ti, zapamti ovo lice. Ja sam Vjeko Sliško. Ubit ću te!’ A kad je krenuo rukom prema svom pojasu, pomislio sam da ima neko oružje. Zato sam ga desnom rukom udario u glavu, a na to mi je on uzvratio i zadao mi nekoliko udaraca u glavu. Pao sam na tlo, u desnoj nozi sam osjetio snažnu bol i nakon toga se više ničega ne sjećam do dolaska Hitne - ispričao je, kako je pisao Jutarnji, Hrvoje Petrač policiji nakon događaja.

Vjeki Slišku je nakon napada određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na jednog svjedoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:40