BAHATI I NEKULTURNI

SMIJEŠNA KAZNA ZA BAHATE TALIJANE! Glasnogovornica policije potvrdila: 'Ti isti ljudi već treći put su nezakonito ušli u naše vode'

 
 Luka Gerlanc / CROPIX

Talijanski ribarski brod koji je uhvaćen u arhipelagu Dugog Otoka upravo napušta Hrvatsku olakšan za 45 tisuća kuna. Ovu smiješnu kaznu potvrdila je još jučer glanogovornica policije za morski.hr navodeći da Talijani nisu uhvaćeni u ilegalnom ribolovu.

- Naplaćene će im biti kazne u iznosu od 36 tisuća kuna za cijelu posadu, plus troškovi postupka što ukupno iznosi 45 tisuća kuna. Neće im se oduzeti ribolovna oprema jer nisu zatečeni da love u našem moru – rekla je Ivana Grbin.

Ono što posebno zabrinjava u ovom slučaju je činjenica da su isti Talijani već treći put uhvaćeni u hrvatskim teritorijalnim vodama.

- Utvrđeno je da su u dva navrata u periodu od kraja svibnja do 19. srpnja nezakonito ušli u teritorijalno more Republike Hrvatske, s istim brodom, ista posada. Kazna koju će sad platiti uključuje i to.

Podsjetimo, Talijani su jučer ujutro pokušali pobjeći hrvatskoj policiji, oglušili su se na izdanu zapovijed za zaustavljanje i nastavila plovidbu u namjeri napuštanja hrvatskog teritorijalnog mora. Međutim, policajci su ih sustigli, te sproveli do luke u Zadru.

Bahati Talijani su po dolasku na kopno pokazali i 'kulturne manire', pa su vrijeđali okupljene fotoreportere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:18