PAO DILER NA VISU

Slovenca u Komiži uhvatili interventni policajci: ‘Ponašao se sumnjivo. Našli smo mu svašta...‘

Halucinogene gljive, MDMA, ketamin, ecstasy, epruvete, staklenke... samo su dio stvari oduzetih slovenskom državljaninu

zaplijena droge na otoku Visu

 Pu Splitsko Dalmatinska/

Šaroliku ponudu opijata nudio je sve do proteklog petka 28-godišnji Slovenac po otoku Visu. Jer tad su mu interventni policajci pomrsili planove i daljnju zaradu.

Naime, policija je osiguravala javno okupljanje u Komiži te su uočili muškarca sumnjivog ponašanja kako se ‘šmajhla‘ od osobe do osobe, ogledava oko sebe, vadi paketiće iz džepova...

Bio je to dovoljan razlog da mu policajci pristupe i obave pregled, međutim, stvari su se zakomplicirale jer se muškarac dao u bijeg. Trčao je lud kroz komiške ulice sve dok ga policajci nisu sustigli te uporabili sredstva prisile, vezali ga i odveli na kriminalističko istraživanje.

Ubrzo je otkriveno da se radi o 28-godišnjem državljaninu Slovenije koji posjeduje više vrsta droge pripremljene za daljnju preprodaju. Kod njega su, naime, pronašli 28 plastičnih epruveta, plastične vrećice, paketiće od folije i 23 table, ali i tri vrećice sa 5,91 gramom ketamina, 14 plastičnih epruveta sa 27, 21 gram ketamina, 15 epruveta sa 29,7 grama droge MDMA, dva paketića folije u kojoj se je bilo 2,16 MDMA, staklena posuda sa 6,54 grama MDMA, 23 tablete ecstasyja, tri vrećice sa 6,7 grama halucinogenih gljiva tzv. psilocibin, četiri vrećice s 12,3 grama konoplje...

- Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 28-godišnji državljanin Slovenije ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te je nakon dovršetka istraživanja predan uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku - zaključuju iz PU splitsko dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 12:03