NEPRIJAVLJEN SUSRET

Slovenac osuđen zbog ‘spontanog‘ okupljanja 2000 ljubitelja sportskih auta, evo koliku je kaznu dobio

Sa suda je, nakon svega, izašao slobodan, bez lisica i s papirom o osuđujućem pravorijeku

Policajac, ilustracija

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix/Nikolina Vuković Stipaničev/cropix

Nik Papić (38), državljanin Slovenije uhićen jučer tijekom održavanja karavane OneLife Rally zbog kršenja članka 33. st. 2. Zakona o javnom okupljanju, nakon kriminalističkog istraživanja te noći provedene u policijskoj Jedinici za zadržavanje i prepratu, doveden je iza podneva na Općinski sud u Novom Zagrebu.

Ogriješio se o članak 33. st 2. Zakona o javnom okupljanju točnije jer se zbog stotinjak parkiranih sportskih automobila "spontano" okupilo oko 2000 ljudi.

Papića je, stoga, novozagrebački sud kao organizatora neprijavljenog okupljanja proglasio krivim te mu izrekao novčanu kaznu.

Kako doznajemo, Nik P. kažnjen je s 2650 eura, no s obzirom na to da je uhićen jučer u 18.20 sati te je pod ingerencijom policije bio sve do danas u 14 sati, kazna će mu biti umanjena za taj period, točnije za vrijednost dva dana, tako da Slovenac mora još platiti 2570 eura. Međutim, ima mogućnost da unutar tri dana plati dvije trećine tog dosuđenog iznosa pa će se, prema zakonu, smatrati da je kaznu otplatio u cijelosti. Sa suda je, nakon svega, izašao slobodan, bez lisica i s papirom o osuđujućem pravorijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:32