PAO KRIJUMČAR

SLOVENAC KAMPEROM DOŠAO PO MIGRANTE NA GRANICU HRVATSKE I BiH Htio ih odvesti sve do Italije, ulovila ga policija u Kninu

Ilustracija
 Jure Miskovic / Ilustracija / CROPIX

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 30-godišnji državljanin Republike Slovenije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Slovenac je 2. travnja 2019. u Strmici (mjesto na granici s BIH) dogovorio s dvije za sada nepoznate osobe da za iznos od 150 eura po osobi preuzme i preko teritorija Hrvatske i Slovenije do Italije preveze skupinu migranata, koji su prethodno ilegalno prešli granicu Bosne i Hercegovine i Hrvatske i koji su ga čekali u blizini granice. On je kamperom slovenskih registarskih oznaka došao po migrante na dogovorenu lokaciju, smjestio ih u vozilo i s njima nastavio vožnju. Na izlazu iz grada Knina u 9:05 sati zaustavili su ga policijski službenici Policijske postaje Knin i u vozilu zatekli skupinu migranata.

Nakon što je krijumčar migranata zadržan 24 sata u policijskom pritvoru, priveden je u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku koje je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo je da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je prijedlog u odnosu na opasnost od ponavljanja kaznenog djela i odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:10