GRAĐEVINSKI RUSVAJ

Slovakinja i Španjolac u Tisnom ‘posadili‘ kamp kućicu pa krenuli graditi dalje na zaštićenom području...

Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije kazneno ih je prijavio za bespravnu gradnju

ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Građevinski nered na našoj obali pomalo se raskrinkava i čini se kao da se sve više stranaca ugledalo na naše domaće bespravne graditelje.

Murter je već neko vrijeme pod lupom institucija, a posljednju u nizu akcija zbog protupravnih aktivnosti u Tisnom finiširala je proteklih dana šibenska policija, odnosno Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije.

Dovršili su istraživanje nad dvoje stranaca, 52-godišnjom Slovakinjom i 48-godišnjim Španjolcem te su ih kazneno prijavili za protupravnu gradnju.

Istražitelje je, naime, zaintrigirala njihova kamp kućica. Utvrdili su da su tijekom 2022. u svojstvu članova uprave i direktora tvrtke sa sjedištem u Tisnom, postavili kamp kućicu oko koje su izgradili drvenu prizemnu konstrukciju nadstrešnice, dvostrešno drveno krovište i građevinu gotove drvene konstrukcije.

Sve to je, kako je pokazalo istraživanje, napravljeno bez građevinske dozvole i to još na području izvan granica građevinskog područja na kojem nije dozvoljena gradnja. U prijevodu, riječ je o zaštićenom obalnom području mora koje prema Zakonu o prostornom uređenju pripada području od posebnog interesa za RH.

Svoje građevinske majstorije će na kraju morati pravdati pred nadležnim državnim odvjetništvom u Šibeniku gdje je policija dostavila kaznenu prijavu zbog protupravne gradnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:24